Neljän tähden illallinen ja muut keittiö paljastukset
Kotona kirjassa- blogissa oli tehty Glorian ruoka & viini -lehden tapaan haastattelu, jossa jatketaan annettuja lauseita. Minäkin tartuin tähän hauskaan pieneen haastatteluun.
Jos avaisit jääkaappini, nyt niin siellä on ensi viikon välipalarahkat valmiina, sekä tulevan viikon ruokien raaka-aineet kaali-nuudelipannuun , lounas salaatteihin ja paahdetuihin uunijuureksiin. Lisäksi siellä on voileipä tarvikkeita ja niitä perinteisiä ketsuppeja, sinappeja ja salaatinkastikkeita.
Jos jotain nyt himoitsen, niin kyllä se on paraikaa tuolla leivinuunissa valmistuva suppilovahverorisotto ja uunikana. Raikas salaatti myös odottelee ateriaa valmiina.
Jos jotain en halua lautaselleni, niin se on nakki. Joskus se on yrittänyt olla lautasellani, mutta siihen se on saanut jäädäkin, lautaselle nimittäin. En ole maistanut, enkä maista. Se on jotenkin liian kapea, kalpea, märkä ja tutiseva minulle, se nakki siis.
Jos jotain kokkia ihailen, niin kokkeja yleensäkin. On aina juhlallista kun pari kertaa vuodessa pääsee jonkun kokin ruokien ääreen nauttimaan. Ihailtavan luova, mutta toisaalta raskaskin ammatinvalinta. Neljän tähden illallisesta nauttii aina.
Jos valitsisin jotain keittiötarvikeliikkeestä, valitsisin uudet keittiösakset ja korkea reunaisen paistinpannun kannella. Toiset keittiösakset vetelävät viimeisiään ja ovat tylsät kuin mitkä, joutaisivat jo menemään, mutta siellä ne vaan laatikossa hengailee. Kaikki pannut ovat tulleet ikänsä päähän, joissa olisi kansi. Kansia kyllä löytyy useita, mutta ne eivät sovi mihinkään tämän hetkiseen pannuun pariksi. Korkea reunaisessa paistinpannussa on niin kätevä haudutella bolognesea ja laittaa kansi päälle.
Jos valitsisin maailman parhaan herkun, valitsisin ruisleivän. Ei ole eväsleivän voittanutta, tai lämpimien voileipien ja ruishampurilaisen.
Jos tilaan baarissa juoman, pyytäisin juomanlaskijaa suositelemaan jotain. Olen todella huono näissä.
Jos voisin syödä vain yhtä ruokaa loppuelämäni, söisin puuroa. Syön sitä muutoinkin joka ikinen aamu, kaurapuuroa, riisipuuroa, ruispuuroa, neljänviljanpuuroa, mannapuuroa, puolukkapuuroa, pikapuuroa, tuorepuuroa. Kaikki käy ja aina maistuu.
Jos olisin jälkiruoka,olisin ihanan rapsakka ja pehmeä, suussa sulava itsetehty britakakku. Välissä minulla olisi kerma ja itsetehty omenahillo. Kesällä täyttäisin välini puolestaan tuoreilla kotimaisilla punaisilla makeilla mansikoilla. Se minä olisin.
Mitä sinä vastaisit näihin kysymyksiin?
Villasukka