Raparperi keikahti juustokakuksi ja rakastui rauhalliseen suklaaseen
Ihanan kirpsakka alkukevään sesonkiherkku raparperi rakastuu tässä kakkureseptissä suklaaseen ja muuntuu yllätykselliseksi juustokakuksi.
Varaa aikaa kakun tekoon, sillä se on parasta seuraavana päivänä.
Suklainen raparperi juustokakku
Ainekset (20 annosta)
- 200 g
- voita
- 2,5 dl
- sokeria
- 2
- kananmunaa
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- Täyte
- 5 dl
- pilkottua raparperia
- 1 rasia
- maustamatonta tuorejuustoa (200g)
- 1 purkki
- vaniljarahkaa (200g)
- 1 purkki
- Creme Fraicea (150g)
- 2
- kananmunaa
- 2 dl
- sokeria
- 1,5 tl
- vaniljasokeria
- 0,5 dl
- perunajauhoja
Tee näin:
Ota voi huoneenlämpöön.Voitele kuivakakku vuoka voilla ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja pilko raparperit pieniksi kuutioiksi leikkuulaudalle.
Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Mittaa kaakao ja jauhot kuppiin. Riko munat juomalasiin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kanamunat ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita hyvin. Painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin ylös reunoille saakka, myös koko keskiö torven ympärille.
Laita kulhoon rahka, tuorejuusto, ranskankerma, kanamunat ja sokeri. Sekoita hyvin. Lisää perunajauhot ja kuutioitu raparperi. Sekoita ja kaada vuokaan.
Paista uunissa alimmalla tasolla tunti. Anna kakun jäähtyä vuuassa reilu tunti ja kumoa vasta sitten. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.