Nyt sitä saa! Raparperitaivaassa nimittäin ollaan. Sylillisestä raparperia saa samalla monta herkkua. Minä tein samalla pilkkomisella piirakan, sopan ja vielä mehun ja hillonkin. Piirakka katosi kahvilla parempiin suihin, soppa on ollut aamupuurossa kaverina ja mehu on kyllä tehnyt kauppansa näillä helteillä. Hillo sujahti pakkaseen ja siitä syntyy kesänpäälle täyte kakkun väliin. Nam!
Raparperista tein perus murotaikina piirakan
Jaan nyt teille mehun ja hillon reseptin, kun ne niin kätevästi samalla kertaa nopeasti tulevat.
P.s. oisko sulla jotai kivaa reseptiä mitä voisi vielä raparperista kokeilla?
Raparperimehu ja hillo
Ainekset
500 g
rapaperia
150 g
mansikoita (pakastetut käy hyvin ja nämä voi hyvin jättää myös pois ja tehdä pelkästä raparperista)
vettä (reilusti, että raparperi ja mansikat peittyvät)
2 dl
sokeria (tai maun mukaan)
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
Hillo
50 dl
vettä
1/3 pussia
hillosokeria
Tee näin:
Pese ja pilko raparperit pieniksi lohkoiksi. Laita kattilaan raparperit ja lisää mansikat. Lisää vettä reilusti, niin että peittyvät kunnolla. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasoketiri ja sitruunamehu. Kiehauta kunnolla noin 3 minuuttia.Varaa viereen toinen kattila ja kaada siivilän läpi mehu toiseen kattilaan. Laita halutessasi vielä harso siivillään, niin hedelmälihaa ei tule mehun joukkoon. Pullota, säilyy jääkaapissa, mutta voi myös pakastaa.
Kaada siivilään jäänyt raparperi mansikka seos takaisin alkuperäiseen kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri ja kiehauta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää mausteeksi oman maun mukaan vaikka kardemummaa tai piparkakkumaustetta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä, sekoita välillä. Laita jäähtynyt hillo pestyihin hillopurkkeihin,säilyy jääkaapissa, mutta voi myös pakastaa.