Rentoudu kelluen

Vesi vanhin voitehista, kuuluu vanhan kansan sanonta. Ja nehän tuppaa pitämään paikkansa.

Kuvittele, että suljet silmäsi ja voit kellua keskeytyksettä veden kuljettaessa sinua lempeästi lämpimällä säällä ja koko kehosi ja mielesi saa levähtää, kokonaisvaltaisesti.

Minun ei tarvinut edes kuvitella vaan pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni kelluntatankkiin, kun testasin Oulussa Oulu Floatsissa kellunnan.

Vesi on aina ollut elemenytini ja rakastan uimista luonnonvesissä sekä uimahalleissa. Vesi rauhoittaa minua, mutta tankissa kelluminen oli ihan uutta, joka sopii myös heille jotka eivät pidä uimisesta. Minäpä kerron hieman kelluntakokemuksestani, mitä, missä, milloin?

Miksi? 

Tankissa kellumisella on useita hyviä vaikutuksia niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin. Kellumisen on havaittu auttavan niin iho-kuin hiuspohjan ongelmiin. Rentoutuminen auttaa lihaksia palautumaan urheilusuorituksista ja mieltä stressistä. Kellumisesta voi olla apua jopa unen ongelmiin ja mielenhallintaan. Itse havaitsin yhden kellunta kerran jälkeen nukkuvani kuin tukki ja kokemuksen olevan kokeilun arvoinen rentoutuksen ja rauhoittumisen olotilan saavuttamisen suhteen.

Kuinka? 

Tankki on noin henkilöauton kokoinen. Suolavettä on nilkkojen yläpuolelle. Vesi kelluttaa kuin olisit uimapatjan päällä, mutta ilman patjaa. Veden ja ilman raja hämärtyy, välillä kuvittelet vatsasi olevan veden alla, mutta kokeiltuasi näin ei ole. Tankissa ollaan alasti, jotta mikään uima-asu ei heikennä ja purista häiritsevästi lähes meditatiivista mielentilaa.

Tankki puhdistetaan päivän päätteeksi kemiallisesti, mutta jokaisen kellunnan jälkeen suolavesi filtteröidään puhdistusjärjestelmän läpi ja desinfioidaan uv-säteilyllä. Toiminta on siis täysin hygieenistä.

Juuri värjätyt hiukset, uusi tatuointi ja kuukautiset ovat syitä siirtää kellunta hieman tuonnemmaksi, mutta muuten kelluminen onnistuu keneltä vain.

Pieniin haavaumiin tarjolla on vaseliinia, niin suolavesi ei kirvele.

Miten? 

Varaa aika kelluntaan, myös kaverikellunta on kiva kokemus. Kellumaan pääset kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Vältä raskasta ateriaa ja kofeiinia ennen kellumista, mutta älä mene kellumaan myöskään aivan tyhjin vatsoin.

Saavu paikalle, mukaan tarvitset vain itsesi. Osaava ja ystävällinen henkilökunta ottaa sinut vastaan ja opastaa ja auttaa kaikessa. Tankki on omassa huoneessaan, jossa myös riisuudutaan, pukeudutaan ja käydään suihkussa.

Ennen tankkiin astumista laitetaan korvatulpat, käydään suihkussa ja sitten vain tankkiin. Kellunta kestää 60 minuuttia, mutta jokaiselle on varattu 90 minuuttia aikaa, jotta ennättää hyvin olla suihkussa ja pukeutua. Myös kellunnan jälkeen käydään suihkussa, kaikki pesuaineet löytyvät paikan päältä, myös korvatulpat, vaseliini, pyyhe sekä hiustenkuivaaja ja ihovoiteet.

Session aluksi ja lopuksi kuulet rauhallista musiikkia ja valot voit sammuttaa tankista itse, jos haluat. Sitten vain olet. Vain sinä.

Löysin yllättävän hyvin hyvän asennon tankissa. Korvatulpat karkasivat aluksi korvasta muutaman kerran, mutta ne eivät pysy yleensäkään korvissani. Tankissa on niskan ja pään taakse tuki, joka auttoi ainakin minua pääsemään helpommin sinuiksi kellunta-asennon kanssa. 60 minuuttia tankissa tuntuu suorittajalle pitkältä ajalta, mutta yllättävän nopeasti aika kuitenkin kului. Uskon, että seuraavat kellunnat antavat vielä enemmän, kun touhu on jo tuttua. Missään vaiheessa ei suljettu tila ahdistanut, tankissa on hyvin tilaa ja sen voi itse avata helposti, vaikka kesken kellunnan.

Nukahtaminenkin on ok, tankki ilmoittaa kyllä kun sessio on päättynyt.

Kenelle? 

Aivan kaikille. Erityistä hemmottelua kaipaavalle, rentoutumista haluavalle, urheilijoille, stressaavan ajanjakson kanssa painiville, iho-ongelmista kärsiville,unettomille, jos haet ratkaisua mieltä askarruttaviin ongelmiin tai vaikka polttariporukalle.

Mahtava lahjaidea!

Milloin? 

Milloin vain. Aamulla ennen töitä, töiden jälkeen, silloin kuin omalle rytmillesi sopii. Itse en menisi kellunnan jälkeen enää töihin tai muuhun rasittavaan askareeseen, jotta voisin nauttia seesteisestä hieman pöllämystyneestä olosta pitkään. Toki tämän jälkeen olisin saattanut jopa uskaltautua hövelisti hammaslääkärin penkkiin, joka ei suinkaan kuulu lempipuuhiini. Joten ehkä tankista löytyy ratkaisu myös jännittäviin tilanteisiin?

Sitten? 

Nauti olostasi. Kellunnan jälkeen pääset vielä nauttimaan loungeen valitsemastasi teestä tai kahvista ja fiilistelemään tunnetilaasi. Sinusta pidetään todella huolta koko kellunnan ajan.

Askel on huomattavan kevyempi, joten on aika varata jo uusi kellunta kalenteriin valmiiksi.

~Villasukka~ 

blogit-150x60.png

hyvinvointi suosittelen iho hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *