Syksyn paras soppa, suppilovahverosoppa
Sienimetsän suppilovahverot pääsevät tässä reseptissä soppakulhon sankareiksi.
Testaa ihanan umaminen keitto, joka saa lisäsäväyksen kahvista ja konjakista. Keitto lämmittää ihanan metsäretken päätteeksi yhdessä tuoreen leivän kanssa.
Suppilovahverokeitto
Ainekset
- 5 dl
- Suppilovahveroita
- 1
- Sipuli
- 2 rkl
- Voita
- 3 rkl
- Tomaattipyreetä tuubista
- 1 L
- Vettä
- 2 tl
- Hunajaa
- 1/4 tl
- Valkopippuria
- 2 rkl
- Keitettyä kahvia
- 2 rkl
- Konjakkia
- 100 g
- Aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
0 min
Tee näin:
Puhdista sienet. Pilko sipuli.
Laita sienet kuivalle paistinpannulle ja kuullota kunnes neste on haitunut. Lisää pannulle voi ja pilkottu sipulisilppu.
Laita sienet ja sipulit kattilaan. Lisää tomaattipyre, vesi, kasviliemikuutio, hunaja ja valkopippuri. Sekoita ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tuorejuusto, konjakki ja kahvi. Kiehauta ja sekoita hyvin.
Hyvää ruokahalua!