Meidän keittiössä
Meillä tykätään syödä. Harrastamme liikuntaa monta kertaa viikossa, joten ruoka maistuu ja keittiömme on kovassa käytössä. Meillä on periaatteessa avokeittiö, mutta se tuntuu erilliseltä tilalta, sillä keittiö on pari askelmaa korkeammalla kuin olohuone. Avokeittiö on ihan hyvä juttu, sillä yksi lempijutuistani kotonamme on katsoa sohvalta kun Ville kokkaa, sillä mikäs olisi sen parempaa kokkaava mies. 😉
Syömme melko terveellisesti, mutta emme kiellä itseltämme pientä herkuttelua. Päivittäiseen ruokavalioon kuuluu kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä, sekä lihaa, kalaa tai kanaa. Pastaa, perunaa ja muuta vastaavaa syömme kotona hyvin harvoin, couscousia ja kvinoaa kuitenkin tulee käytettyä. Superfoodeista esimerkiksi chian siemenet, erilaiset pähkinät ja maca ovat päivittäisessä käytössä, syksyn tullen luultavasti myös pakuri löytää tiensä ulos kuiva-ainekaapista. Toivoisin saavani tarpeelliset ravintoaineet ruuasta, mutta koska en usko näin tapahtuvan, tuen ruokavaliotani lisäravinteilla.
Aamiaisella meillä syödään usein rahkaa tai banaanilettua, nykyään jääkaapista löytyy myös usein viiliä. Tuo viili on mielestäni hieman erikoinen, sillä en ole juurikaan syönyt sitä viimeiseen kymmeneen vuoteen. Viili kuitenkin rauhoittaa vatsaani, joka vielä toisinaan ilmoittelee itsestään viimekesäisen vatsakatarrin jäljiltä.
Lähiaikoina olisi ajatuksena hakea lisäinspiraatiota ruuanlaittoon, sillä tuntuu että ruuat maistuvat usein samalta, vaikka raaka-aineet vaihtuisivat. Tuo johtuu siitä, että samoja mausteitahan tietysti käytetään ruuasta toiseen. Olisi kiva oppia korostamaan paremmin raaka-aineiden omaa makua, jotta kaikki ei maistuisi vain niille perusmausteille, joita kaapista löytyy.
Omnom meiningeissä,
Jenna