Yllätys suolapurkissa

IMG_3346.JPG

Suolapurkin avatessa yllätys oli melkoinen kun lahjaksi saatu suola olikin mustaa. Ehkä vähän jopa noloa että yllätyin niin paljon vaikka tutkailin etikettiä ennen avaamista. Innoissani olen ja olenkin kertonut varmaan puolelle kylää että meillä on mustaa suolaa. Kyseessä on siis Mill&Mortar merkkistä järvisuolaa joka on tuotettu Alicantessa Espanjassa.

Tavallisesti käytämme ruuanlaitossa mineraalipitoista Himalajan suolaa eli kristallisuolaa, joka sopii hyvin myllyssä jauhettavaksi. Uskon laadukkaan suolan terveysvaikutuksiin, mutta myös siihen että hyvä suola korostaa juuri oikeita makuja. Suolakeskustelun käydessä kuumana todettakoon kuitenkin, että kaapistamme löytyy myös perinteistä jodioitua ruokasuolaa. Sitä tulee kuitenkin harvemmin tulee käytettyä, sillä uskon saavani jodia tarpeeksi ruuasta. Nyt kun päädyin asiaa pohtimaan, totean kuitenkin tarpeen tarkistaa ja palautella mieleen että mistä ruoka-aineista sitä jodia oikein saa ja kuinka paljon päivittäinen jodin tarve on.

Kuten jo kerroin, uskon laadukkaan suolan vaikuttavan positiivisesti ruoan makuun. Varsinaisesti en kuitenkaan ole asiaan perehtynyt, joten nytpä heräsikin mielenkiinto toteuttaa jonkinlainen suolatasting tai vaikka testata eri suolojen vaikutusta saman ruoan makuun. Kun vain aika riittäisi kaiken maailman hömpötyksiin. 🙂

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma