Pähkinävoi + hedelmät: aamupala, välipala, jälkkäri
Tänään pähkinäteema jatkuu! Kehittelin pähkinävoista kolme erilaista reseptiä, jotka sopivat aamu- ja välipalaksi tai jälkkäriksi.
Pähkinävoita voi tehdä itse hyvällä tehosekoittimella, mutta sitä voi myös ostaa tavallisista kaupoista tai esim. Ruohonjuuresta. Peruskaupoissa myydään yleensä maapähkinävoita, josta kannattaa valita palmuöljytön versio (esim. Urtekram). Nutellakin on tehty maapähkinöistä, mutta se sisältää maitoa, eli se ei ole vegaanista. Sekä Urtekramilla että Biona Organicilla on laaja valikoima erilaisia levitteitä nettikaupoissaan. Itse himoitsen esim. Bionan mantelivoita.
Kannattaa pähkinävoiden lisäksi katsastaa myös pähkinämaitojen valikoimat, esim. Blue diamondin kahviin tarkoitettu mantelimaito on superhyvää!
Aamupala: pähkinäinen päärynätuorepuuro
3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
2 dl kaurahiutaleita
1/2 päärynä raastettuna (tai pieneksi pilkottuna)
1 rkl pähkinävoita
Valmista tuorepuuro edellisenä iltana ja laita se jääkaappiin odottamaan aamua. Kuori ja raasta päärynä, sekoita ainekset keskenään. Päärynän toisen puolikkaan voi viipaloida aamulla puuron päälle.
Välipala: minttu-mantelivoileipä
kauraleipäviipale
nokare mantelivoita
muutama omenaviipale
tuoreita mintunlehtiä
Paahda kauraleipä ja voitele se mantelivoilla. Koristele omenaviipaleilla ja mintunlehdillä.
Jälkkäri: banaani-maapähkinä-kaakaonicecream
1 muussattu ja pakastettu banaani
2 rkl maapähkinävoita
2 tl kaakaojauhetta (ilman maitojauhetta)
1/2 dl kauramaitoa
Muussaa ja pakasta banaani esim. yön yli. Sekoita kohmeisen banaanin joukkoon (sauvasekoittimen avulla) maapähkinävoi ja kaakaojauhe. (Voit myös käyttää sellaista pähkinävoita, jossa nämä on yhdistetty, esim. Urtekramin rapeaa choco-maapähkinävoita.) Lisää vähän kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa. Jäätelön sekaan tai päälle voi myös rouhia pähkinöitä.
Kivaa viikonloppua!
<3 Maria