Kultainen kantarellipasta

20181028_101333307_ios.jpg

Joskus kun tarvitsen jotain lämpöä ja valoa elämääni enemmän kuin koskaan, teen ruokaa jonka maustan ”kultaisiksi” nimittämilläni mausteilla. Niitä ovat juustokumina, inkivääri ja curry, jotka kietovat ruoan kultaiseen huntuunsa ja tekevät siitä pehmeää, kaunista ja syvän makuista. Kun vielä valitsee raaka-aineiksi joitain samansävyisiä kasviksia, harmonisuudelta ei voi välttyä.

Tykkään muuten kulta-sanan kaksoismerkityksestä. Jos et kokkaa tänään tätä ruokaa itsellesi, niin sanothan jotain ihmistä kullaksi? Tai ehkä joku sanoo sua?

20181028_101443694_ios.jpg
Tässä kuvassa annoksen päällä on myös yrttejä ja ravintohiivahiutaleita, mutta en kehdannut kirjoittaa niitä tarvikelistaan, koska puhun niistä nykyään joka reseptissä.

Kultainen kantarellikastike (4 annosta)

tarvitset:

pastaa tai ohraa
100-300g kantarelleja (osta budjettisi mukaan)
2 prk kikherneitä (esim. gogreen)
2 palsternakkaa
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl kaurakermaa
2 tl juustokuminaa
2 tl currya
1 tl inkivääriä
öljyä paistamiseen

1. Hienonna valkosipuli, harjaa kantarellit puhtaiksi ja pilko niitä vähän. Kuori porkkanat ja palsternakat ja pilko ne pieniksi paloiksi (esim. halkaise ensin kahtia ja leikkaa puoliympyröitä). Huuhdo kikherneet.

2. Lämmitä öljy pannulla ja paista palsternakkoja ja porkkanoita muutaman minuutin ajan. Lisää n. 1/2 dl vettä ja jatka kypsentämistä, kunnes kasvikset ovat melko pehmeitä (tähän menee yhteensä n. 10 minuuttia).

3. Lisää kikherneet, kantarellit ja valkosipuli. Jatka paistamista viitisen minuuttia.

4. Mausta juustokuminalla, currylla ja inkiväärillä. Määrät ovat tässä ohjeessa reiluja, voit laittaa aluksi vaikka puolet, jos et ole varma omaan makuusi sopivasta annostuksesta. Kaada sekaan lopuksi kaurakerma.

Parasta tää ruoka olisi varmaan perunoiden tai riisin kanssa, mutta pastakin on hyvä lisuke. Ja kultaisuus säteilee koko kehoon <3

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma