Kultareunus arkiaamuihin eli herkkukahvin ohje
Aloitin kahvin juomisen suunnilleen samoihin aikoihin kuin yliopiston. En oikeastaan siksi, että olisi ollut jotenkin erityisen rankkaa tai väsyttävää, vaan enemmän siksi, että piti olla aikuinen ja tehdä aikuisuuteen liittyviä asioita. Samana syksynä aloitin myös kaljan juonnin. Huomasin nopeasti, että sekä kahvin että oluen kohdalla piti juoda muutama ensimmäinen annos irvistellen, mutta pian alkoi jo maistua.
Muitakin yhteisiä piirteitä näistä juomista löytyi: esimerkiksi se, että niitä on kaikenlaatuisia täydestä bulkkikamasta hienopiirteiseen jumalten juomaan. On kiva maistella eri makuisia, kysyä suosituksia baristoilta ja pistää muistiin parhaita merkkejä. Asuntoni pienuuskaan ei ole ollut kahvin juonnille este, sillä mutteripannu mahtuu jokaiseen kotiin. (Ja on muuten hieman halvempi kuin joku moccamaster.)
Ja se fiilis joka kahvista tulee! (Voisin puhua edelleen myös oluesta, mutta en halua tehdä tästä nyt mitään ylistystä alkoholille.) Aiemmin luulin, että ihmiset joisivat kahvia vain kahdesta syystä, maun ja kofeiniin takia. Nyt kun olen alkanut tehdä toimistotöitä ja juoda kahvia useammin, olen tajunnut että kahvissa on vielä yksi kolmaskin juttu, jonka takia sitä on niin mukava siemailla. Hyvän kahvikupillisen jälkeen tunnen itseni nimittäin paitsi virkeämmäksi, myös itsevarmemmaksi ja energisemmäksi. Haastavienkin töiden edessä tulee sellainen olo että kyllä mä tän hoidan, mähän oon niin hyvä tässä. Ihmeellinen juoma! Tee on aivan pliisua tähän verrattuna.
Nyt asiaan, eli tähän ”reseptiin”, jonka osaa valmistaa jokainen joka osaa keittää kahvia. Paras tulos syntyy musta espressokeittimellä (suodatinkahvin juon muutenkin mieluiten ilman mitään lisäkkeitä), mutta noudata ohjetta niin kuin susta tuntuu hyvältä <3
Herkkukahvi
tarvitset:
hyvää tummapaahtoista kahvia (mä käytän clipperin)
vaahtoavaa mantelimaitoa (esim. blue diamondin almond breeze)
kardemummaa
kanelia
vaniljasokeria
1. Keitä kahvi. (Tätä ei varmaan tarvitse kirjoittaa auki.)
2. Lämmitä mantelimaitoa mikrossa täydellä teholla n. minuutin ajan. Vaahdota maidonvaahdottimella, jos omistat sellaisen. (Suosittelen ehdottomasti hankkimaan, ei ole yhtään turhake.)
3. Kaada kahvi kuppiin maidon päälle (voit myös tehdä tämän vaiheen toisinpäin, jos olet tosi pro ja haluat piirrellä vaahtoon kissoja).
4. Ripottele kuppiin mausteet: 1/4 tl vaniljasokeria, muutama kardemumman siemen (tai mitä ne pallurat nyt ovat), hieman kanelia.
Nauti tämä juoma mieluiten kiireettömästi, ilman somea tai laukun pakkaamista samaan aikaan. Tunne miten taivaallinen juoma virtaa suoniisi, lämmittää sisintäsi ja saa koko kehosi kihelmöimään.
Miten teidän arkeenpaluu on sujunut?