Lehtikaali-kikhernecurry
Täällä olen taas! Juuri nyt kun kirjoitan tätä postausta etukäteen, istun Johan&Nyströmissä sunnuntaiaamuna syömässä tuorepuuroa ja juomassa kahvia ja nautin kihelmöivästä rauhallisen aamupäivän tunnelmasta. Aloitin viime viikolla uudessa työssä, joka on sujunut tähän mennessä oikein hyvin, mutta pitänyt minut silti niin kiireisenä, etten ole ehtinyt töiden ja iltamenojeni lisäksi tehdä oikein muuta kuin ruokaa. Tätä ruokaa söin yhtenä iltana, kun aikaiset aamuherätykset väsyttivät tosi paljon ja asuntoni kylmyys tuntui turhauttavalta (ah, nää vanhat kivitalot).
Kaipasin sinä iltana seuraavia asioita: lämpöä, valoa, juhlia, jouluvaloja (joo, oikeesti), kynttilöitä, kuumia suihkuja, pehmeää ja tulista ruokaa, punaista ja oranssia, vitamiineja ja rautaa. Tulin tosi iloiseksi, kun löysin kaupasta punaista lehtikaalia! Tein siitä, kikherneistä, currysta ja chilikaurakermasta ruokaa, joka sisältää edellisestä listasta aika monia asioita:
Lämmittävä kikhernecurry (4 annosta)
tarvitset:
pastaa tai ohraa
2 prk kikherneitä (esim. gogreen)
muutaman lehden (punaista) lehtikaalia
2 dl kaurakermaa (esim. plantin chili)
1 sipulin
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl currya
1. Keitä lisuke eli pasta/ohra/riisi/bataatti ja valmista sillä aikaa kastike.
2. Kuori ja hienonna sipulit, pese lehtikaali ja riivi se pieniksi palasiksi ruodin ympäriltä.
3. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia hetki pannulla öljyssä.
4. Lisää kikherneet ja mausteet ja paista muutama minuutti.
5. Kaada joukkoon lopuksi vielä kaurakerma. Lisää currya tai muita mausteita, jos kaipaat niitä enemmän.
Ihanaa viikkoa!