Loppukesän lämmin salaatti
Olen nyt yrittänyt parin viikon ajan palata arkeen, siirtyä viininjuonnista ulkona teenjuontiin kotona ja syödä jotain mahdollisimman yksinkertaista ja ravitsevaa ruokaa. Arkipäiviäni helpottamaan kehittelin tällaisen salaatin, johon tulee muutama uunissa kypsennetty sesongin kasvis ja linssejä. Ruokaa on helppo tehdä kerralla vaikka armeijamäärä, ja väitän että tämän annoksen sisältämillä hiilareilla ja proteiinilla jaksaisi marssia sekä sotilas että kiireistä arkea elävä siviili. Ota muuten kotimaista parsakaalia, jos sitä vain on kaupassa. Se hakkaa pehmeydessään ja tuoreudessaan kaikki ulkomaiset mennen tullen.
Lämmin salaatti (ainakin neljä annosta)
tarvitset:
2 pientä bataattia
parsakaalin
kesäkurpitsan
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
valkopippuria
basilikaa ja timjamia tai muita yrttejä (kuivattuna)
1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Leikkaa bataattien kannat pois, kuori ne ja kuutioi pieniksi paloiksi.
2. Pilko myös parsakaali ja kesäkurpitsa.
3. Laita edellä mainitut kasvikset uunipellille, pyörittele öljyssä ja ripottele mausteita päälle: n. 1 tl valkopippuria, basilikaa ja timjamia.
4. Paista kasviksia uunissa n. 30 minuuttia ja valmistele sillä aikaa muut ainekset.
5. Pilko tomaatit ja hienonna valkosipuli. Voit kuullottaa sitä hetken aikaa pannulla, jos tykkäät miedommasta mausta, tai laittaa ruokaan sellaisenaan.
6. Kiehauta kattilassa n. 1/2 l vettä ja lisää linssit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja siivilöi ylimääräinen vesi pois.
7. Kun uunikasvikset ovat valmiita eli pehmeitä, sekoita ne yhteen tomaattien, valkosipulin ja linssien kanssa.
Kesäkurpitsat ovat nyt niin halpoja ja hyviä, että suunnittelen tekeväni niistä vielä yhtä toistakin ruokaa. Siitä ehkä lisää ensi viikolla! Kivaa viikonalkua <3
Lue myös: