Proteiinipitoinen kantarellikastike
Nyt olisi ihanaa päästä sienimetsään, mutta minun ja sienimättäiden välissä on muutama este. Ensinnäkin asun kaukana kaikenlaisista metsistä, enkä tiedä yhtään, mistä syötäviä kultakimpaleita kannattaisi lähteä etsimään. Kunnon metsän siimekseen pääseminen vaatisi noin tunnin bussimatkan, ja päätyisin varmaan vain sellaiseen paikkaan, joka on jo puhtaaksi kynitty. En myöskään tunnista sieniä kovin hyvin, joten en tiedä minkälaisia uskaltaisin poimia.
Onneksi on lähikauppa ja sen pitkät ja täydet hyllyt! Sieltä löysin tuohikopassa kantarelleja, jotka olivat kyllä melko kalliita (yli 4 euroa rasia), mutta varmasti hintansa arvoisia. Päätin tehdä niistä yksinkertaisen kastikkeen, jota jatkaisin punaisilla linsseillä niiden huokeuden ja ravintorikkauden takia.
Kantarelli-linssikastike (4 annosta)
tarvitset:
2 dl ohraa (käytin torinon ohrahelmiä)
200 g kantarelleja
2 dl punaisia linssejä
1 sipulin
2 valkosipulinkynttä
2 dl kaurakermaa
margariinia paistamiseen (esim. sininen keiju)
1 tl valkopippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl yrttisuolaa
1. Laita ohra kiehuvaan veteen (6 dl), pienennä lämpöä ja keittele 10 minuuttia. Lisää sitten punaiset linssit ja anna kiehua loppuun asti. (Linssien keittoaika on n. 5 minuuttia.) Valuta tarvittaessa.
2. Puhdista ja pilko sienet, kuori ja pilko sipulit.
3. Laita sienet pannulle ja kuumenna vähitellen, kunnes neste haihtuu.
4. Lisää tässä vaiheessa nokare margariinia tai tilkka öljyä sekä sipulit. Kuullota ja sekoittele hetken ajan.
5. Kaada lopuksi pannulle kerma ja ripottele mausteet.
6. Yhdistä valmiiseen annokseen ohra, linssit ja kastike.
Ensi viikolla lisää syksyisiä reseptejä <3