Proteiinipitoinen punajuurikeitto (VE)

20190104_095442274_ios.jpg

Just nyt mun onni koostuu kolmesta melko materiaalisesta asiasta: uudesta, supertehokkaasta sauvasekoittimesta, siitä että voin kirjoittaa tätä postausta omalla, korjatulla läppärilläni ja lämpimän ja pehmeän sosekeiton syömisestä lounaaksi. Proteiinia tähän tulee kikherneistä ja valkoisista pavuista ja silkkisyyttä kaurakermasta. Mä keitin punajuuret itse, mutta jos et halua ryhtyä siihen operaatioon, en kiellä käyttämästä valmiiksi keitettyjä. Kunhan et ota niitä etikassa säilöttyjä, koska sitä makua emme nyt tähän keittoon halua.

Punajuuri-palsternakkakeitto

4-5 punajuurta
2 palsternakkaa
1 pkt valkoisia papuja (esikeitettyjä)
1 pkt kikherneitä
2 dl kaurakermaa
1 kasvisliemikuutio
vettä

Kikherneitä varten:

öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl currya

 

1. Kuori ja pilko palsternakat ja punajuuret. (Palojen ei tarvitse olla hirveän pieniä.)

2. Laita punajuuret kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran että ne peittyvät.

3. Lisää kasvisliemikuutio, kun vesi kiehuu. Keitä n. 30 minuuttia.

4. Lisää palsternakat ja tarvittaessa vettä. Jatka kypsentämistä vielä n. 15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat hajoavia ja punajuurista menee haarukka läpi.

5. Huuhtele pavut ja kikherneet ja kaada ne kattilaan, mutta säästä kourallinen kikherneitä koristeluun.

6. Hämmentele pari minuuttia, niin että pavut hieman lämpenevät.

7. Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta keitos sauvasekoittimella sileäksi.

8. Sekoita kaurakerma keiton sekaan.

9. Lämmitä paistinpannulla öljyä ja paista koristekikherneitä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta paprikajauheella, juustokuminalla ja currylla.

<3 Maria

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.