Texmex-kesäkurpitsaveneet (VE)
Tässä reseptissä yhdistyvät kolme asiaa, joista olen nyt innoissani: halvat kesäkurpitsat, ravintohiivahiutaleet ja mausteseosten käyttäminen arkiruuissa. Arki-iltojen lisäksi nämä täytetyt kesäkurpitsat maistuisivat varmaan myös leffaillassa tai tupareissa (pienemmässä koossa). Ootteko muuten huomanneet, että kesäkurpitsa sisältää sanan pitsa?
Kesäkurpitsaveneet (3−4 annosta)
tarvitset:
3 kesäkurpitsaa
1,5 dl ohraa
2 dl soijarouhetta
sipulin
2 valkosipulinkynttä
öljyä
texmex-maustepussin
ravintohiivahiutaleita (esim. S-marketista)
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsoiden kannat pois, puolita ne ja halkaise, niin että saat neljä venettä jokaisesta kurpitsasta.
2. Koverra haarukalla keskiosa pois (eli se, missä on siemeniä). Älä kuitenkaan heitä sitä roskiin.
3. Hienonna sipulit ja laita ne öljytilkan ja kesäkurpitsamäskin kanssa kuumennetulle pannulle. (Mäski on muuten aika outo sana: jotenkin ruma mutta kuitenkin kätevä.)
4. Kuullota sipuleita hetki ja lisää soijarouhe. Voit lisätä tässä vaiheessa myös öljyä.
5. Kun öljy on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle vähitellen 1 dl vettä ja anna senkin imeytyä. Sekoita lopuksi maustepussin sisältö seokseen (tai puolet siitä, jos et halua niin mausteista ruokaa).
6. Keitä kattilassa 4 dl vettä ja lisää ohra. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja valuta tarvittaessa.
7. Kun ohra ja soijarouhe ovat valmiita, sekoita ne yhteen.
8. Laita kurpitsaveneet pellille ja täytä ne ohra-soijarouheseoksella. Täytettä voi laittaa aika kukkurallisesti.
9. Paista uunissa n. 30 minuuttia.
10. Ripottele valmiin annoksen päälle vielä ravintohiivahiutaleita.
Nam! Seuraavaksi voisin kokeilla samaa ohjetta paprikoilla tai perunoilla. Niistä on tosin vaikeampi saada veneen mallisia, ja hauska muotohan on ainakin 50% tämän ruuan viehätysvoimasta.