Tulinen kasvis-tofukulho

20190201_105717181_ios.jpg

Olen käyttänyt viime aikoina aika paljon plantin chilikaurakermaa ruoanlaitossa, koska on ensinnäkin ollut niin kylmä, että oon halunnut jotain lämmittävää ruokaa ja toiseksi tulinen ruokakermaa helpottaa maustamista, kun ei tarvitse ostaa tuoretta chiliä erikseen. Viime viikolla kokkasin tällaista parsakaali-paprika-tofukastiketta, mutta kasviksiksi voi tietysti valita mitä tahansa. Tofun voi ostaa valmiiksi marinoituna (esim. jalotofu), jos se tuntuu helpommalta. Jos ei omista kovin isoa paistinpannua (kuten en minäkään), kannattaa kypsentää kasvikset ensin ja tofut niiden jälkeen, minkä jälkeen kaiken voi yhdistää.

20190201_105552232_ios.jpg

Punainen kulhoruoka kasviksista ja tofusta (4 annosta)

1 parsakaali
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
1 prk chilikaurakermaa (planti)
2 ptk maustamatonta tofua
öljyä

tofun maustaminen:
2 tl juustokuminaa
2 tl inkivääriä
2 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta

lisukkeeksi:
ohrahelmiä, riisiä tai pastaa

1. Kuutioi tofu ja kaada se kulhoon, jossa pyörittelet kuutiot mausteiden ja soijakastikkeen kanssa. Tämän voi tehdä jo pari tuntia ennen ruoanlaittoa ja mausteita voi reippaasti lisätä, jos tuntuu siltä. Aloita myös lisukeohran keittäminen ennen kuin alat valmistaa kastiketta.

2. Pilko paprika ja parsakaali, hienonna valkosipulinkynnet.

3. Lämmitä öljy pannulla ja paista ensin parsakaaleja muutaman minuutin ajan, lisää sitten paprika ja valkosipuli ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

4. Siirrä kasvikset pannulta sivuun odottamaan, lisää pannulle vähän öljyä ja paista tofu. Anna kuutioiden levätä hetki yhdellä sivulla ennen kuin kääntelet niitä, niin ne paistuvat joka puolelta rapsakoiksi.

5. Lisää kasvikset ja kaurakerma, pienennä lämpöä ja kypsennä pari minuuttia. 

Toivottavasti viikkonne on lämmin mahdollisesta vesisateesta huolimatta!

<3 Maria

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma