Vegaaniset ja gluteenittomat punajuuriletut
Tämän viikon ruokapostausten teema on punajuuri, joka on lempijuurekseni, kuten olen joskus saattanut mainita. Punajuuriletuista tulee vegaanisia ja gluteenittomia tattarijauhojen avulla. Kuvassa näkyvien leipien päällä on myös punajuurihummusta, johon tulee kikherneitä (1 prk), 1 raastettu punajuuri ja 1 valkosipulin kynsi, n. 1/2 dl öljyä ja hieman vettä. Kaikki vaan sileäksi joko sauva- tai tehosekoittimella.
Punajuuriletut savutofulla
3-4 annosta
4 dl tattarijauhoja
4 dl kauramaitoa
1 iso tai 2 pientä punajuurta
1 tl suolaa
öljyä/margariinia paistamiseen
Päälle:
1 pkt savutofua (Jalotofu)
muutama lehtikaalin lehti
- Kuori ja raasta raa’at punajuuret.
- Sekoita raaste kauramaitoon ja lisää jauhot ja suola, vatkaa paakut pois.
- Anna taikinan turvota sillä aikaa kun valmistelet muut jutut: valuta ja pilko tofu mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Riivi lehtikaalista suupalan kokoisia lehtiä ja huuhtele ne siivilässä.
- Lämmitä pannulla öljyä tai muuta rasvaa (mä suosin Keiju-margariinia) ja odota että pannu on sopivan kuuma.
- Paista pieniä lettuja parin minuutin ajan molemmilta puolilta. Käännä siinä vaiheessa, kun taikina on hyytynyt päältä melkein kokonaan.
- Paista myös tofu ja lehtikaali niin, että tofuun tulee rapea pinta.
- Kokoa annokset!
Tätä ruokaa voisi syödä hyvin sekä aamupalaksi että lounaaksi. Punajuuri sisältää muuten paljon rautaa, jonka imeytymistä voi tehostaa syömällä samalla aterialla esim. tomaattia tai sitrushedelmiä. Huomenna sitten se toinen punajuuriohje!
<3 Maria
Lue myös: