Joulu bungalowissa, kyllä kiitos.

Lennot on jo varattu ja arpominen on saatu vihdoin päätökseen, ensi joulu vietetään palmujen alla meren kohinaa kuunnellen. Aatonaattona lähdetään aamusta Helsinki-Vantaalta Moskovan kautta kohti Denpasaria ja perillä ollaan aattoaamuna, parasta!

IMG_20180909_113243.jpg

Tämä matka tulee olemaan monella tavalla tosi erilainen verrattuna aiempiin seikkailuihin. Suurin syy on se, että aika on nyt rajattu pariin viikkoon kun aiemmin meidän lyhyinkin reissu on ollut pari kuukautta. Edellisillä matkoilla meillä on ollut useita kohteita ja ollaan hieman kartettu turistipaikkoja. Indoista meille tutuimpia saaria ovat Sumatra ja Java, joissa siirtyminen yhdestä paikasta toiseen on voinut kestää yli 20 tuntia rämisevässä bussissa. Nyt vuorostaan paukataan Balille, jossa turisteja on joka paikka piukkana. Ollaan aiemminkin piipahdettu Balilla matkalla Gileille ja Lombokiin, eli pieni pintaraapaisu on jo tehty sinnekin suunnalle. 

Tämän loman tarkoitus on olla nimenomaan loma. Ei mitään velvoitteita, ei yhtään stressiä ainoastakaan nähtävyydestä tai mistään muustakaan. Akkujen latausta ja totaalista nauttimista. Surffausta voisi taas koittaa jos riippumatosta sattuu irtoamaan. Päiväbudjetti meillä on aiemmin ollut jotain parin kympin luokkaa, riippuen vähän paikasta. Kahden viikon reissulla joka pennosta ei tarvi niin tarkkaan laskea ja pihistellä. Katsoin jo bungalowien tarjontaa ja 20 €/yö saa jo helposti oman vessan, lämpimän suihkun, aamiaisen ja pienen terassin. 

Tarkoitus on katsastaa ainakin Nusa Lembongan, joka on saari ihan Balin vieressä  ja sinne pääsee nopeasti pikaveneellä. Kutalla käydään varmaan tervehtimässä tuttuja ja muuten ei olekaan vielä paikkoja mietittynä. Ideoita saa heittää ilmaan!? Nyt vasta oikeastaan olen tajunnut, miten pieni saari Bali onkaan ja välimatkat siellä on tosi lyhyitä. Toki niissä ruuhkissa lyhyetkin matkat kestävät yllättävän pitkään…

Pitkästä aikaa taidan laskea öitä jouluun!!

>A<

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *