Vilukisu suosittelee- Izakaya NOMU

Käydään ulkona syömässä vähintään kerran viikossa ja kokkimiehen kanssa omakin rima on noussut aika korkealle ruokien suhteen. Käytiin viime viikolla maistelemassa Nomun antimia ja taso oli onneksi pysynyt yhtä hyvänä kuin aiemminkin, vaikka lista oli uusiutunut. 

IMG_20170215_211333.jpg

Japanilaistyyppisessä Nomussa ideana on ottaa useita pieniä annoksia koko seurueen jaettavaksi. Ruoka ei ole liian fiiniä, mutta se on älyttömän maukasta ja sellaista mitä ei itse osaisi kotona tehdä.  Juomalistalta löytyy reilusti eri oluita ja viinejä. Iltaa on kiva istuskella porukalla kun ruokia tipahtelee pöytään sitä mukaa kun niitä valmistuu. Ihan halpaahan tämä lysti ei ole, mutta aivan finedining-hinnoissa ei kuitenkaan pyöritä. Lisää voi tilailla joka välissä jos tuntuu ettei nälkä lähde tai haluaa lisää jotain mikä maistui erityisesti. Palvelussakaan ei ole koskaan ollut moittimista, vaan aina ollaan tunnettu olomme tervetulleeksi. 

IMG_20170215_194648.jpg

Mulle merkitsee todella paljon ravintolan ilmapiiri ja tunnelma, liika häly ja toisaalta paskanjäykkä pönötys ei tee vaikutusta.  Sitä on vaikea selittää, mutta toisissa paikoissa vain on paremmat vibat kuin toisissa ja Nomussa ne on aina ollut kohdallaan. Jokaisen ruokailun jälkeen on saanut lähteä jatkamaan iltaa hyvillä mielin.  

Jos jaettavat annokset, japanilais-suomalaiset maut ja bisse uppoaa, niin suuntaa askeleet Nomuun!

 

Koti Ruoka ja juoma

Pikku vinkki parempaan aamuun

Eikö kone käynnisty? Onko kahvissa kitkerä ja aamussa katkera maku? 

Saatiin Vellun mutsilta Lappeenrannan tuliaisena paketti paikallista kaffetta, Lehmus Roasteryn ranskalaistyylistä tummapaahtoista herkkua. Ja olihan se hyvää, vahvaa, maistuvaa, eikä yhtään pistävää. Sen verran tyyriitä nuo pikku paahtimoiden tuotteet on, ettei ihan jokaiseen aamuun raaski panostaa, mutta silloin tällöin on ihana kiehauttaa kunnon sumpit.

IMG_20170217_101026.jpg

Tässä siis yksinkertainen vinkki sirrisilmille aamutuimaan. Panosta kahviin tai johonkin muuhun itselle tärkeään aamuasiaan. Saat päivän käynnistymään astetta spesiaalimmin ja se toivottavasti kantaa hedelmää myös pidemmälle päivään. 

Sitten kun me joskus päästään tekemään Ranskan reissu, niin siellä on juuri tuollaisia pussin kyljessä olevia ihania kahviloita ja iloisia baskeripäisiä ukkeleita ympäriinsä. Toivottavasti ensi kesänä onnistuisi, mutta kaikki on vielä täysin suunnitteluasteella. Sitä ennen täytyy tyytyä näihin makumatkoihin.

IMG_20170217_101000.jpg

Mikä onkaan se päivän tärkein ateria? Aamiainen tietysti, ja mikä sen paremmin kruunaisi kun maukas kahvi!

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli