RUOKAVINKKI: Kuurna tuo Krunan helmi
Oletteko käyneet piskuisessa Kuurnassa? Pieni ja sympaattinen ja erityisesti rento Kuurna on jo pitkään kuulunut Vinkkipankkiirin lemppareihin. Kuurnassa on aina jotenkin välitön tunnelma, sillä keittiö on samassa tilassa ja kokkien kattiloiden kolistelut tuovat oman tunnelman ruokailuun. Kuurna on hyvä yhdistelmä rentoa bistrohenkeä, mutta ruoka on harkittua ja annokset bistrotyyliä hienostuneempia. Kiva kombo siis.
Tällä kertaa varasimme pöydän Kuurnaan viikkoillan ratoksi jo kello kuudeksi ja sain olla seurani kanssa kahden ensimmäisen tunnin ajan. Tarjoilu pelasi jopa liiankin hyvin, sillä emme olleet hetkeen nähneet, niin alkuun ruokien valinnassa kesti kauan kun kuulumiset päältä piti päästä vaihtamaan. Tarjoilija ehti käydä luonamme kahdesti, kunnes kolmannelle kerralle olimme saaneet päätettyä mitä valita herkullisen ja kesäisen kuuloiselta listalta. Listalla on aina kolme vaihtoehtoa sekä alku-, pää- ja jäkiruuissa, joista sitten voi valita tahtomansa menun. Yksittäisiä annoksia Kuurnasta ei saa, joten menulla mennään. Kokonaisuus ei ole hinnalla pilattu, sillä kolmen kombot ovat 38 eurosta 42 euroon. Riippuen valituista raaka-aineista.
Otamme alkuun lasit cavaa, jotta voimme vielä höpöttää kuulumisia ennen ruokaan keskittymistä. Tarjolla on erilaisia leipiä saaristolaisvoin kera. Nami! Super hyviä. Myös hapankorppu teki paluun keittiööni tämän leipäkorin kautta, sillä olin unohtanut sen ihanan vaatimattoman herkullisuuden. Toki Kuurnan hapankorppu oli erihyvää kaupan peruskorppuun verrattuna. Alkupalaksi otin raikkaan ahventartarin rapuöljyllä. Ahventa en ollutkaan tänä kesänä syönyt vaikka se yksi lempikalani onkin. Tartar on yksinkertaisesti suussasulavaa ja toimi hyvin ruokahalun ja makuhermojen herättelijänä.
Pääruuassa jatkoin kesän kunniaksi kalalinjalla ja eteeni tuotiin siikaa ruskeavoi-tomaattikastikkeella. Kala oli todella hyvää ja tuoreet herneet pitivät mielen kesäisenä. Lisäksi pienet uudet perunat toimivat keitettyinä sellaisenaan mukana. Ihanan suomalainen annos. Ainoastaan kastike oli turhan suolaista ja vähän turhaan peitti herkkiä makuja.
Jälkiruuan kanssa usein teen niin, että tilaan sen pääruuan jälkeen, niin että vatsa ehtii hieman laskea ennen sen saapumista ja tietää kuinka täynnä on. Kahden ensimmäisen annoksen jälkeen vatsassani oli vielä reilusti tilaa ja valitsin täyteläisimmän jälkiruuan tumma suklaa moussea paistetulla aprikoosilla. Annos on aivan täydellinen . Maut toimivat todella hyvin yhteen ja aprikoosin pureskeltava koostumus on ihana eli viis kautta viis. Nam! Bonusta myös kauniista astioista, jotka toimivat yksinkertaisten annos asetelmien kanssa kivasti.
Kuurna on kokonaisuus joka kannattaa käydä kokemassa. Ei ihme, että Antto Melasniemen ravintola on jo niin pitkään pitävnyt paikkansa sillä mutkattomuus toimii!
http://www.kuurna.fi
http://www.melasniemi.com
Shortly in english:
Kuurna is a very cute restaurant located in the Kruununhaka part of the city. Kuurna is one of the restaurant of Antto Melasniemi and its known about fresh flavours and relaxed atmosphere. I tried the summermenu and must say the dark chocolate mousse with apricot was something almost perfect for that moment.
Follow Vinkkipankki in social media platforms:
instagram.com/vinkkipankki
facebook.com/vinkkipankki
twitter.com/vinkkipankkiiri