RUOKAVINKKI: Inez tarjoilee tapaksia ja siidereitä
Tampereella kävellessä iltasella on vaikea olla huomaamatta Inez-ravintolaa. Suuret ikkunat houkuttelevat sisään avaraan tapas-baariin, jossa tilat on jaettu valkoisilla nauhaverhoilla. Verhot tuovat fiiniä tunnelmaa muuten rennon konseptin omaavaan paikkaan. Sisustus tuntuu vähän olevan ristiriidassa muuten konseptin hengen kanssa, mutta menköön, ihan viihtyisältä näyttää ja isot ikkunat luovat tyyliä tilaan. Ruuat raksitaan menukorttiin ja tarjolla on tapasten lisäksi pihviä, simpukoita ja grillattuja portobellosieniä. Simpukkaintoilijana otan simpukat cidra-kastikkeessa, sillä paikka mainostaa olevansa erikoistunut espanjalaisiin käsityöläis-siidereihin. Seuralaiseni tilaa portobellon aurajuustolla. Vähän ihmettelen miksi espajailais-ravintolassa on aurajuustoa eikä jotain espanjalaista vastinetta.
Pääruokien lisäksi otamme alkuun oluet, ja patatas bravasit. Perunat ovat todella hyvät. Aioli ja bravas-kastike maistuvat. Viime kesäinen Espanjan matka oikein tulee mieleen. Näiden seuraksi tilaamme juusto- ja leikkelelajitelman. Kun saamme lautasen tarjoilija ei esittele ruokia, mikä tuntuu vähän tökeröltä. Joudun itse kertomaan seuralleni mitä olemme syömässä sen verran mitä lajikkeita tunnistan. Pääruuat ängetään vielä pöytään ja sitten se onkin niin täynnä että pelkään tiputtavani leipäkorin lattialle (niinkuin naapuripöydän seurueelle kävi). Jokin apupöytä systeemi voisi ravintolassa toimia. Simpukat ovat onneksi todella hyvät ja cidra-kastike odotusten mukainen. Seurani fiilistelee aluksi sientä lihaisaksi, mutta useamman palan jälkeen liika suola alkaa häiritä (varmaankin suuren aurajuusto määrän takia) ja annos uhkaa jäädä kesken.
Lasku jää kahdelta alle kuuden kympin, joten hinnat ovat ok. Muuten kokemus on vähän ristiriitainen. Pääosin hyvät ruuat, vähän jännä sisustus ja intohimoton palvelu ovat outo combo. Voisin silti tulla uudestaan perunoiden takia ja toivotaan, että ravintolan väki siihen mennessä on terästänyt konseptinsa, sillä lähtokohtaisesti ajatus on kiva.
https://www.gastropub.net/inez/