RUOKA- ja TAPAHTUMAVINKKI: Taste of Helsinki – suomen paras piknik alkaa huomenna

Taste-of-Helsinki.jpg

Suomen festivaalikesä on kyllä ihanan monipuolinen. Musiikkitarjontaa riittää vaikka millä mitalla, mutta niin riittää muutakin. On ihanaa, että kokeakseen festarihumua ei ole pakko mennä telttailu-mentaliteetilla, vaan kaupunkifestivaaleista pääsee kotiin omien lakanoiden väliin. Taste of Helsinki on yksi Vinkkipankkiirin lempifestareista ollut jo useamman vuoden ajan. Taste of Helsinki on omien sanojensa mukaan ”Suomen paras piknik” ja sitä se toki on, mutta ennen kaikkea se on hyvä mahdollisuus päästä maistelemaan fine diningin uusia tuulia pienemmälläkin kukkarolla.

Ideana Taste of Helsingissä on se, että noin kymmenen huippuravintolaa luo omanlaisensa menun festivaaleilla ja herkkuja pääsee syömään keskimäärin 5-6 euron annoshintaan. Grön tuli valituksi myös Vinkkipankkiirin lempiravintolaksi viime vuonna ja juuri järjestetyssä Optio-gaalassa se pääsi nauttimaan myös Parhaan Ravintolan -tittelistä. Grönin menua siis odotan itse ehkä eniten, mutta myös Shelter kiinnostaa, sekä Pastor! Paikan päällä tuoksut varmasti houkuttelevat minut ähkyn äärelle mutta se vähän onkin näiden festarien pointti!

Taste-of-Helsinki2.jpg

Myös viinimaahantuonnin maailmaan on helppo Taste of Helsingissä tutustua. Viiniteltta tarjoilee usean maahantuojan parhaita antimia. Tämä onkin maahantuonnin maailmassa yksi tärkeimmistä tapahtumista esitellä uutuuksia kuluttajille. Itse pääsin tutustumaan etukäteen muutamiin viineihin ja nämä kannattaa ehdottomasti huomioida viiniteltalla:

Andre Clouetin rose-samppanja

Andre Clouet samppanjatilalta on vihdoin saatu rose-skumppa perusskumpan vierelle Vindirekt:in maahantuomana. Tämä jos mikä maistui kesältä ja Viini-lehden haastattelussa persoonallinen Clouet tokaisikin, että ”Tämän samppanjan salaisuus on siinä, että siinä on 10 % hänen omaa verta, joka tuo värin.” Heh, ken edes haluaa tätä lausahdusta uskoa, mutta intohimolla hän ainakin samppanjoitaan tekee ja näissä maun lisäksi miellyttää edukas hintataso.

Collaboratorio viinimaahantuoja

Collaboratorio on pieni helsinkiläinen viinimaahantuoja, jonka omaperäiseen otteeseen ihastuin heti. Viinien maahantuonnin lisäksi Collaboratoriossa suunnitellaan taloja ja tiloja. Kyseessä on siis alunperin arkkitehtitoimisto, jossa vaan satuttiin rakastamaan viinejä ja toinen perustajista on Italiasta ja hänen isänsä taas toimii heille ”viini-agenttina” ja näin arkkitehtuurin vierelle syntyi viinibisnes. Kaikki maahantuotavat viinit ovat persoonallisia ja kaikki viiniviljelijät, sekä tuottajat tunnetaan henkilökohtaisesti. Jos haluat maistaa spesiaalituotteita tutustu tähän lafkaan!

Suomi 100 – viini kuninkaalta

Tampereen viinitukulla oli Suomi100-juhlavuoteen varta vasten suunniteltu viini. Sinällään siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä, olinkin jo ehtinyt odottaa kuka nappaa hyödyt juhlavuodesta, mutta hauskaa oli viinitila, josta tämä viini tulee. Viini nimittäin on Riesling ja tulee täten Saksasta Suomen mahdollisen Kuninkaan suvun tilalta, Prinz Von Hessenistä. Suomen historiassa nimittäin oli tosissaan muutama päivä kun Suomeen oli valittu kuningas, mutta nämä aikeet peruttiin. Kuninkaan jälkeläiset kuitenkin edelleen vierailevat vuosittain Suomessa ja nyt halusivat muistaa Suomea omalla Rieslingillä.

Mukavaa ja makoisaa festaria!

Tapahtumasta lisätietoja täällä: https://www.facebook.com/events/913573735450904/

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma