RUOKAVINKKI: Rosteria yllin kyllin
Rosterin talo henkii vanhaa Helsinkiä ja kiinteistö on todellinen vanhan keskustan arvokiinteistö. Olikin mielenkiintoista nähdä miten tilat oli hyödynnetty uuden ravintolan käyttöön. Sisäänkäynti on näyttävä ja mannermainen. Hetkeksi tuli fiilis, että oltaisiin Pariisissa. Talon kulmasta noustiin portaita juhlavaa kultaista baaria kohti. Hovimestari vastaanotti meidät heti sisäpuolella ja ohjasi meidät pöytään läpi samettia ja kultaa loistavan salin. Hymy nousi heti huulille. Luksukas tunnelma. Menimme juhlimaan äitini syntymäpäiviä ja olin vähän riskillä varannut Rosterin, sillä aikaisemmin en ollut käynyt paikassa ja halusin kaiken menevän nappiin. Kun pääsimme istumaan, tarjoilija tulikin heti tervehtimään meitä. Täytyy tässä vaiheessa jo sanoa, että palvelu oli ensiluokkaista koko illallisemme ajan. Jotenkin tarjoilijat onnistuivat olemaan samaan aikaan asiallisia, mutta myös rentoja ja tuli vaikutelma, että henkilökunnan jäsenet olisivat ystäviäni. Se varmasti on tavoitteenakin kaikessa palvelutyössä.
Olin päättänyt ottaa meille All-In menut, sillä pitihän Rosteria päästä nyt kunnolla kokeilemaan kun kerran tultiin. Champagne and Chill -cocktaileilla aloitettiin ilta. Pian jo saapuikin ensimmäinen ruoka, joka oli vihreä gazpacho ripauksella chiliä. Sattumina oli viinirypäleitä. Todella kiva raikas keitto. Tosin aika tulinen aloitukseksi. All-in menussa on ideana jakaa suurin osa annoksista kanssaruokailijan kanssa. Toiset alkupalat tulikin jaettavina. Todella kaunis mustekalaterriini hurmasi minut. Mauiltaan se oli melko tuhti pinjansiementen kera, mikä toimi hyvin keiton jälkeen makujen tasoittajana. Lisäksi saimme tartarin, joka oli kyllä paras tartar mitä olen ikinä syönyt ja niitähän minä olen maistellut. Tartar on pitkään ollut lemppari klassikkoannokseni ja usein rivi ravintolalaskullani. Tämän annoksen teki spesiaaliksi ankerias ja parmesan höysteet. Tämän annoksen takia tule Rosteriin vielä uudestaan.
Väliruokana tai niin sattuna toisena pääruokana oli kalaa. Hyvin klassinen mätikastike ja paistettu kalafile maistui erityisesti äidilleni, joka lähes aina tilaa kalaa. Kypsyys oli todella hyvä. Tässä vaiheessa olimme jo todella täynnä. Olihan jo neljäruokalajia syöty viineineen. Viineistä täytyy mainita Rosterin omat viinit joihin on kaikki suunniteltu ravintolan ilmeen mukaisesti. Valkoviinin etiketissä tanssahteli hiprakassa lokki-herra, joka kuulemma kuvasti paikan sijaintia kauppatorin läheisyydessä.
Varsinainen pääruoka saapui pöytään ja niin saapui myös pihvipuukot, jotka oli machosti hakattu pölkkyyn kiinni. Annoksetkin oli todella äijä-kokoluokkaa ja tuhteja mauiltaan. Korvasienikastike härkää ja perunaa. Siis aivan todella hyvää, mutta aivan liian paljon. Harvoin tällaisesta joutuu huomauttamaan, mutta harmitti todella, ettei annoksesta jaksanut syödä kuin 1/3 osaa maksimissaan. Hyvää lihaa meni siis hukkaan, kun ei sitä kehdannu dog-bagiinkään pyytää. Vatsa oli todella pinkeänä ja kiittelin itseäni hyvästä asuvalinnasta tilanteeseen, joka oli löysän mallinen telttamainen mekko. Heh.
Tarjoilija tuli jo kyselemään jälkkärimahan tilannetta ja totesimme, että pakko odottaa. Puoli tuntia laskimme mahojamme. Onneksi ei ollut kiirettä lähteä toisen kattauksen alta, sillä muuten All-in on aikamoinen ruoka-maratoni suoritettavaksi. Jälkkäri olikin sitten myös aivan mieletön. Signatureksi nimetty, Panna cotta basilika sorbetilla ja tuoreilla mansikoilla. Super jees – tämän otan myös seuraavalla kerralla. Mahat olivat siis aivan yli täynnä ja seuraavana aamunakaan ei vielä oikein ruokaa mahtunut, mutta kaunis paketti muuten kokonaisuudessan oli Rosterin: ruoka, tunnelma, palvelu ja tilat.
https://rosterhelsinki.com
Osoite: Pohjoisesplanadi 17
*Roster tarjosi illallisen