ARVONTA ja ELOKUVAVINKKI: Docpoint 2018 – minne mennä!

Vinkkipankki Docpoint elokuvavinkit Silvana Iman(Arvonnan säännöt lopussa!)

Docpoint on täällä pian! Tarjonnan laajuus aina yllättää kiireisen ihmisen ja vaikka kuinka Docpoint-lehtisiä olisi selannut läpi, voi olla hankala päättää omia festarielokuva-valintoja. Suosittelen myös random-choice taktiikkaa, mitä itsekin harrastan. Kun sarjalippu on jo olemassa, on helppo vain astella Docpoint-teatteriin ja mennä seuraavaan alkavaan näytökseen. Näin voi päätyä katsomaan, jotain sellaista mitä ei itse ikimaailmassa olisi valinnut listasta, mutta juuri silloin onkin mahdollisuus kurkistaa oman kuplan ulkopuolelle ja oppia jotain aivan uutta! Tämä on helppo ja lempeä tapa haastaa itseään. Tämän postauksen lopussa on kaiken lisäksi vielä säännöt leffalippu-arvontaan, jossa voit voittaa lippupaketteja Docpoint-festareille. How cool is that! 

VINKKIPANKIN DOCPOINT TÄRPIT:

Onneksi suuri elokuvamäärä on tänäkin vuonna lajiteltu teemoihin/esityssarjoihin. Nostan nyt muutaman kiinnostavan teeman ja elokuvan sen valikoimasta.

Teema: Taiteet

Erilaisia prosesseja, teoksia ja mahdollisuuksia. Miten kirjoittaa taidehistoriaa seilaamalla Saimaalla ja mitä on queercore? Miten syntyi Ryhmäteatteri? Näihin saamme vastauksia Taiteet-esityssarjan elokuvista. 

SILVANA, ohjaajat: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

SILVANA – International Trailer from Influence Film Club on Vimeo.

”Silvana Iman ruotsalaisen y-sukupolven lahja musiikille. Odotettu dokumentti on varmaan eniten hypetetty elokuva Docpointin ohjelmistosta. Odotan itsekin pätkää, kuin kuuta nousevaa, sillä kiteytyyhän Silvanaan monta tulokulmaa tämän päivän taiteilijuuteen ja ihmisyyteen: maahanmuuttaja-tausta, aktivismi, sukupuoliroolit, seksuaalisuus, rap-musiikki ja skandinavian valloitus omintakaisena rohkeana suunnanäyttäjänä. Elokuvassa vahvasti myös Silvann ja pop-tähti Beatrice Elin rakkaustarina. Elokuva on myös kolmen ohjaajan yhteisteos.” Postauksen ensimmäinen kuva Silvana-elokuvan stilli.

Näytökset: Kinopalatsissa Ma 29.1. klo 19.15, To 1.2. klo 19.30 ja La 3.2. klo 21.30

Teema: Internet

Internetin rinnakkaistodellisuudet ja internetin antamat mahdollisuudet.

”Tanskalaisessa dokumentissa seurataan netissä alkanutta rakkaustarinaa, joka paljastuu pahimman luokan huijaukseksi. Kyseessä ei ole mystinen kirje Afrikasta tai ”postimyynti-vaimo” tarina, vaan tarina tavallisesta yksinhuoltaja äidistä ja hänen suuresta rakkaudestaan tanskalaiseen mieheen. Trillerimäinen traileri saa ihon kananlihalle ja ajattelemaan keitä kaikkia oikeasti deittipalveluissa pyörii. Kuinka paljon catfish-profiileja oikeasti on?” 

Näytökset: Kinopalatsi 8: Ma 29.1. klo 18.44, Kinopalatsi 7: To 1.2. klo 16.45 ja Korjaamo Kulmasali: Pe 2.2. klo 21.00

Teema: Feel Good

Ihanaa, että festariohjelmistosta löytyy hyvän mielen elokuvien Feel Good-teema! Koen tärkeäksi Docpointin kaltaisten festareiden työn nostaa valkokankaille vaikeitakin elokuvia maailman kriiseistä ja ihmisoikeuksista. Mutta etenkin kun kahlaa sarjalipullisen elokuvia, välillä olisi kiva vain nauttia siitä, että maailmassa on paljon hyvääkin ja hyvää tekeviä tyyppejä. Feel Good -teema tarjoaa tähän nälkään listan kiinnostavia filmatisointeja. 

”Elokuva New Yorkin julkisesta kirjastosta ja sivistys-työstä, jota työntekijät siellä päivittäin ilmaiseksi tarjoavat kaupunkilaisille ja muille kiinnostuneille. Jo 87-vuotias dokumentaristi Frederik Wiseman haluaa nostaa tavalliset kirjaston työntekijät framille ja pistää katsojan miettimään kirjastopalveluihin etiikkaa ja tärkeyttä. Mitä itsekin olisin menettänyt, jos ei olisi ollut aina lapsena mahdollisuus mennä notkumaan kirjastoon välillä pelaamaan Muumi-peliä ja välillä ihmettelemään aikuisten kirjoja? Toki vieläkin kirjaston palveluja käytän lähes päivittäin ja pidän tätä julkista palvelua erityisen arvossa.”

Näytökset: 3.2. la klo 18 ja 4.2. su klo 16.15

  • Atlantis, ohjaaja Luc BessonLuc Besson Atlantis Vinkkipankki blogi Docpoint​”Luontodokkareita televisiosta katsoessa usein ihailen näyttäviä kuvauksia ja mietin, että tämän kun näkisi suurelta valkokankaalta. Luc Besson:in Atlastis elokuvaa on kuvailtu niin luotodokumentiksi, kuin taide-elokuvaksikin. Tähän näytökseen haluan nauttimaan.”

​Näytös: 1.2. pe klo 21.00

Ja mikä ihaninta, seuraa ARVONTA!

  • Mitä? Arvotaan kaksi lippupakettia Docpoint-festivaaleille (sis. 2 lippua/paketti).
  • Missä? Toinen lippupaketti arvotaan Vinkkipankin instagram seuraajien kesken ja toinen Vinkkipankin facebook sivun seuraajien kesken. Klikkaile siis itsesi seuraajaksi instassa @vinkkipankki ja facessa sivulla www.fb.com/vinkkipankki
  • Milloin? Arvonta suoritetaan molemmissa kanavissa viikon päästä tiistaina 23.1.2018 klo 21 jälkeen. Kaikki ennen yhdeksää osallistuvat otetaan huomioon! Arvonta ajankohdan jälkeen kannattaa tarkkailla Direct-viestilaatikkoa ja facebookissa Messenger-inboxia.
  • Arvonnan järjestää Vinkkipankki-blogi ja Docpoint-festivaali

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *