ELOKUVAVINKKI: DocPoint 2020 -tärpit: Viettelysten oppitunteja, tomaatteja ja some-hypeä

DocPoint on herkullinen kattaus ajankohtaisia aiheita ja hyvä tapa päivittää ajatuksiaan tähän päivään, sekä paneutua historillisiin tarinoihin. DocPointissa on aina yli äyräiden mieleenkiintoista katsottavaa ja suosittelenkin ”yllättäen hyvä” -taktiikkaa. Katso siis itsellesi sopiva ajankohta ja mene silloin elokuviin randomisti.

Toki elokuvia valitessa voi paneutua tarkastikin tulevaan nähtävään. DocPoint lehti on aina ollut laadukas avaus ohjelman ulottuvuuksista, mistä saa vähän syvemmän raapaisuun tuleviin elokuviin. Elokuvan esittelytekstistä, kun voi olla vaikea tietää millainen elokuva todellisuudessa on. Onhan esittelytekstin tarkoituskin olla vain muutama virke ja elokuva voi olla jtn elämää suurempaa. Dokkari-skenessä myös raffit aiheet voivat myös tuskastuttaa ohjelmistoa silmäilevää, mutta anna mahdollisuus sattumalle. Kun mielen avaa uusille näkökulmilla alkaa keskustelu, keskustelu taas mahdollisesti johtaa ymmärrykseen toisista näkökulmista ja monimutkainen maailma on jällleen helpompi ja kiintoisampi paikka elää!

Tässä muuta nosto Vinkkipankkiirin tulevasta DocPoint dokumenttielokuvaviikosta:-School of Seduction, ohjaaja: Alina Rudnitskaja

Tinderin aikakaudella deittailu ja seurustelu ovat arkipäiväistyneet siinä määrin, että niistä on monille sinkuille tullut harrastus, josta keskustellaan kuin uusista tv-sarjoista. School of Seduction vie hommat totisemmalle tasolle, jossa seurataan kolmen naisen opintoja kurssilla, jossa harjoitellaan viettelemään miehiä. Kuinka heiluttaa takapuolta oikein ja miten miellyttää miestä?

-When Tomatoes Met Wagner, ohjaus: Marianna Economou

Kun ravintolassa soi tietty musiikki ruoka maistuu paremmalta? Tätähän on tutkittu, mutta mitä käy, jos viljelysvaiheessa olevat tomaatit kuuntelevat Wagnerin musiikkia? Sympaattisen älyttömän kuuloinen lähtöasetelma on avaus tarinalle, joka When Tomatoes Met Wagner elokuvassa nähdään. Elokuva valittiin myös Krikan Oscar-ehdokkaaksi.

-Jawline, ohjaus Liza Mandelup

Ollapa suosittu somessa? Hmm, onneksi some-manageri voi auttaa. Elokuvassa nuori mies haluaa kovasti instasuosion ytimeen. Mitä tapahtuu positiivisia elämänohjeita latelevien inspiration-videoiden kulisseissa? Mikä saa janoamaan some-tähteyttä? Näitä kysymyksiä pohtii Jawline, jota myös kauniista kuvallisesta kerronnasta on kiitelty.

Lisää festivaalista: https://docpointfestival.fi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *