ELOKUVAVINKKI: Äidin kanssa elokuviin Espoo Cineen?

Vinkkipankki

Oma suhteeni äitiini on hyvin läheinen. On ihanaa kun on joku joka on tuntenut sinut aina. Olin vanhemmille jopa teinivuosina hyvin avoin niin onnistumisista kuin ensimmäisestä illasta baarissa. Vapaa kasvatus teki minulle hyvää ja tämä on kantanut tähänkin päivään ja tuonut tiiviit välit vanhempiin. Uskaltaisin äidille kertoa mitä vaan ja hän ainakin pyrkisi ymmärtämään tai kertoisi lempeästi oman mielipiteensä. Äitienpäivä onkin hyvin tärkeä ja hieno muistutus myös siitä, että välillä voi äitiä juhlistaa ja antaa arkisten asian painua toissijaisiksi.

On paljon klassista äitienpäivä-ohjelmaa, kuten brunsseja ympäri kaupunkia, mutta miksei sitä menisi vaikka leffaankin. Espoo Cine pyörii tänään viimeistä päivää ja sen laadukkaasta ohjelmistosta nappasin tähän pari ehdotusta elokuva hetkeen äidin kanssa. Elokuvat on ovat tunnetusti myös hyviä keskustelun herättäjiä, joten jos tuntuu, että on haastavaa puhua itse vaikeista asioista, on hyvä viedä keskustelukumppani aiheesta kertovan elokuvan äärelle ja pehmeästi antaa ainakin elokuvan ajan aikaa hänelle päästä aihepiirin pariin ja sitten jutella. 

ESPOO CINE TÄRPIT ÄITIENPÄIVÄLLE TOP 3:

Sunbeat (ohj. Clara Laperrousaz & Laura Laperrousaz) 

Perhe-elämä ei aina ole mutkatonta ja sen haasteista kertoo Sunbeat. Perheen tai perheen jäsenen kokemat tragedian voivat painua syvälle mieleen traumana ja näin vaikuttaa pitkäänkin perheen sisällä. Traumoilla on tapana myös siisrtyä seuraaville sukupolville, jos aiheita ei käsittele. Elokuvassa paljon ihanaa aurinkoista kesäkuvaa, joten tragedia-teeman lisäksi auringonpaistetta tarjolla.

Kino Tapiolassa klo 14 (ylhäällä stilli elokuvasta)

The Goddesses of Food (ohj.  Vérane Frédiani)

Äidit ovat maailman parhaita kokkeja, eikö? Miesvaltaisista aloista on paljon ollut nyt feminismin ansiosta puhetta. Miksi emme tunne naispuolisia huippukokkeja kysee ohjaaja Verane Frediani elokuvassa The Goddesses of Food ja vierailee naiskokkien luotsaamien huippuravintoloiden keittiöissä. Elokuva on hyvä tieto-isku fine dining skenestä ja sen kommervenkeistä.

Louhisalissa klo 16.15

 

Mukavaa yhdessäoloa äitien kanssa äitienpäivänä ja muinakin päivinä!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.