ELOKUVAVINKKI: Äitienpäivänä Bauhaus Spirit Espoo Cinéssä

Kyllä, tänään on äitienpäivä! Jos tämä oli päässyt unohtumaan, niin vielä kerkiää asian korjata. Vie vaikka äiti elokuviin, eikä minne tahansa vaan elokuvafestareille Espoo Cinéen. Festareilla leffaan menemisessäkin on aina enemmän hohtoa, kun päikan päällä on enemmän humua ja elokuvat spiikataan sisään ja hyvässä lykyssä pääset tapaamaan ohjaajaa näytöksen jälkeen Q & A-kyselytilaisuudessa. Päivän ohjelmistossa on paljon mistä valita, mutta Vinkkipankkiirin ennakkotsekkauksen takia suosittelen mielelläni…

…Bauhaus spirit: 100 years of Bauhaus dokumenttia

Jos fiilistelette designia tai arkkitehtuuria, niin tässä hieno oppitunti molemmille äidin kanssa, Bauhaus tyylistä. Tuo Saksan konservatiivisessa Weimarin kaupugissa syntynyt moderni tyyli korosti ihmisyyttä kaupungistuvassa maailmassa. Ihmisen koko kiehtoi Bauhaus kouluissa niin huonekalumuotoilijoita, taiteilijoita, lava-esiintyjiä kuin arkkitehteja. Missä Bauhausin perintö näkyy tänä päivänä? Siihenkin elokuva tuo mielenkiintoisia näkökulmia urban designin kautta. Elokuvassa on historia ja tulevaisuus aikajanalla ja itselleni jäi toiveikas olo, että ihmiskunnassa on paljon osaamista, jonka kanssa selviämme tulevaisuuden haasteista.

Näytös klo 11:45, Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus

Elokuvan jälkeen voitte mennä vaikka kahville arkkitehtooniseen ympäristöön Weegee:lle taidemuseo Emmaan ja miettiä miten Futuro talo liittyi Bauhaus tyylisuuntaukseen?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *