ELOKUVAVINKKI: DOCPOINT lähestyy - get ready!

Vinkkipankki

Kuva: Down the Deep Dark Web

Ehdoton lempparini Suomen elokuvafestivaalikattauksesta on dokumenttielokuviin erikoistunut Docpoint. Docpoint alkaa nyt 23.1. ja lippuja kannattaa jo alkaa ostamaan, sillä ennakkosuosikit saattavat täyttää salit hyvin nopeastikin. Ohjelmistossa on pääteemoina tänä vuonna kahtia jakautunut maa ja kirjava ihmismieli, sekä ohjelmistossa on nostoja myös muista aihemaailmoista kuten urbaanista nyky-afrikasta, autismista, avaruusmatkailusta sekä mediasta. Tutkimista ohjelmistossa riittää, sillä elokuvia festareilla on yhteensä 156. Näytökset ovat Helsingin keskustan saleissa Finnkinolla, Savoyssa, Orionissa, Dubrovnikissa, Kiasma-teatterissa, sekä Töölössä Korjaamolla. Kiinnostavaa tämän vuoden Docpointista tekee myös uusi taiteellinen johtaja Iris Olsson, joka edustaa nuoren polven dokumentarismia, sekä saman aikaisesti laadukasta kaupallista videotuotantoa. Hänen työnsä kulkevat fiktiosta ja dokumenttiin, sekä vähemmistöistä poptähtiin. Kiinnostavaa nähdä minkälainen festivaali näyttäytyy näin monipuolisen tekijän kuratoimana. Elokuvia toki mukana Iriksen kanssa ollut valitsemassa iso Docpoint työryhmä.

Näitä Vinkkipankkiiri odottaa festareilta TOP 3:

KIEHUMISPISTE (ohj. Elina Hirvonen)

Viime vuonna omaksuimme kiehahtamiskulttuurin. Ties mistä totuttiin kiehahtamaan somessa ja jopa kaduilla. Vihapuhe mainittiin mediassa joka viikko ja trolli uutismediat lisäsivät vettä myllyyn. Sanavarastoon tuli "suvakki" ja toisaalta uusnatsi ja kaikki muutkin nimitykset tältä väliltä. Maahanmuutto ja yhteiskunnan eriarvoistuminen nousi puheenaiheiksi ja teoksi kaduilla. Toiset lähtivät leipäjonoon ja toisen partioon Soldiers of Odin jengeihin ja kolmannet jakoivat närkästyneinä uutisia näistä somessa. Tästä kaikesta on koottu Elina Hirvosen esikoispitkä Kiehumispiste. Todella kiinnostavaa miltä näyttää Suomi, jossa elämme elokuvassa tänään.

DOWN THE DEEP DARK WEB (ohj. Duki Dror, Tzachi Schiff)

Moni on varmaan kuullut darknet:sta. Siitä toisesta salaisesta verkosta, jossa rikolliset toimivat, likainenraha liikkuu ja huumekuriirit sopivat tapaamisia. Tämä maailma sisältää muutakin, mutta mitä?

"Onko meidän kontrolloitava kaikkea ja auttaako se mitään. Aina voi tapahtua jotain pahaa." todetaan elokuvan trailerissa. Tätä darknetin toista todellisuutta raottaa israelilais-ranskalainen yhteistuotanto Down the Deep Dark Web.  Raffia kuvaakin on luvassa, sillä elokuvan ikärajan luokitus on K16 ja hiihtopipot näkyvät pressimateriaaleissa tiuhaan.

ALL THESE SLEEPLESS NIGHTS (ohj. Michal Marczak)

IDFA 2016 | Trailer | All These Sleepless Nights from idfa on Vimeo.

Unettomat yöt, bileet, jatkuvat bileet. Bilekaverit, napit ja viivat. Hetkessä eläminen, hedonismi, elämän on oltava maksimia.

Näistä teemoista koostuu puolalaisten nuoren parin arki. Jatkuva uneiomainen tila ja halu heittäytyä juhlaan on taltioitu dokumenttiin, jonka kerrotaan koettelevan genren rajoja. Puolalainen ohjaaja Michal Marczak on halunnut tehdä elokuvan tribuuttina ranskalaisen uuden aallon elokuvilla ja kauniseen kauvakerrontaan on lainattu elementtejä sieltä.

www.docpoint.info

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.