ELOKUVAVINKKI: DocPoint on nyt – tässä festareille neljä tärppiä!

Aquarela-1-1080x640.jpg

DocPointin ohjelmistokattaus on aina ollut houkutteleva kauttaaltaan. Festarina Docpoint on ikäänkuin koonti vuoden tapahtumista ja elämässä askarruttavista kysymyksistä ylipäätään. Siksi se on ollut aina viikko, milloin olen kokenut oppivani nimenomaan käymällä elokuvissa ja mikäs sen mukavampaa. Festareilla on paljon ajakohtaisia teemoja ja jos joku spesiaali kokonaisuus erityisesti kiinnostaa, kannattaa festarileffat valita aihemaailman mukaan. Nettisivuilla koottu aihe-kokonaisuudet esimerkiksi teemoista: Girl Power, alkuperäiskansat, monikulttuurisuus, ”Suomi mainittu!” ja fake news.

Tässä kuitenkin Vinkkipankin neljä must-see elokuvaa. Kolmessa suomalainen ohjaustyö ja neljännessä elokuvan musiikki on suomalaista käsialaa.

Aquarela, ohj. Viktor KossaKovski

Mitä jos elokuvan pääroolia tähdittääkin vesi. Vesi oikeastaan on maapallolla päivittäisessä elämässämme se pääroolin vetäjä aina ja tästä näkökulmasta lähtee Aquarela Siperiaan sijoittuva elokuva luonnon mahdista. Kun mietimme ilmaston muutosta, pelkäämme muunmuassa sitä, että luonto ottaa vallan ja ihmiset eivät pysy perässä. Maapallolla on paljon alueita, joissa luonto määrää elämän kulusta ja ihmiset ovat oppineet kunnioittamaan sitä myös eri tavalla tiukemman päivittäisen siteen ansiosta. Jos olet se, joka ottaa popparit käteen, kun Avara luonto alkaa, mene ehdottomasti kokemaan tämä.

AATOS ja AMINE, ohj. Reetta Huhtanen

Miltä maailman kriisit ja terroristi-iskut tuntuvat lapsesta? Miten pieni ihminen pystyy käsittelemään niin monimutkaisia asioita, joita aikuisetkaan eivät toisilleen oikein pysty aina selittämään? Lapsen näkökulmaa tarjoilee uunituore Docpointin avajaiselokuvaksi valittu Aallon dokumenttiohjauslinjalta valmistuneen Reetta Huhtasen ensimmäinen pitkä elokuva. Tämän haluan nähdä, jotta hahmottaisin maailmaa itsekin monitahoisemmin, niin monesti voimme oppia ennakkoluulottomilta lapsilta niin paljon. (Vinkki: keskiviikkona 30.10. klo 20:30 näytöksessä ohjaaja elokuvan jälkeen Q&A:ssa)

Keuliminen,ohj. Katri Myllyniemi, Vilja Autiokyrö

Elokuvastahan ei paljoa tietoja ole herunut, mutta Virpi Suutarin ja Susanna Helkeen klassikko-dokkarin Joutilaat monesti nähneenä, kiinnostuin oitis tiedonmurusista, joita ovat: nuoret mopoilijat, kokoontumisajot ja David Lynch-henki. Pakko olla priimaa!

Musta kissa lumihangella, ohj. Anu Kuivalainen

Elämässä on usein hetkiä, kun pohdimme kumpi on oikein, kertoa vai jättää kertomatta jotain. Kumpi tilanne hyödyttäisi useampaa tai meitä itseämme? Joskus on vain suuria asioita, jotka tulevat väistämättä keskusteluun ja tällainen vaikea tilanne kohdataan Musta kissa lumihangella dokumenttielokuvassa, jossa äiti vapautuu vankilasta ja pääsee aloittamaan vihdoin elämänsä tyttärensä kanssa. Ainoa vain, että totuus isän kuolemasta on kerrottava jossain vaiheessa ja syy miksi vankilaan jouduttiin.

Docpoint käynnissä koko tämän viikon! Nauttikaa tarjonnasta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *