ELOKUVAVINKKI: Rakkautta ja anarkiaa joka päivä

 

Nyt ollaan taas vuoden kiireisimmässä hetkessä! Kesän jälkeen kaikki tapahtumat ja työpaikat ovat käynnistäneet rattaansa ja koko ajan tuntuu olevan kiinnostavaa ohjelmaa. Myös Helsingin suurin elokuvafestivaali Rakkautta ja Anarkiaa iskee tähän väliin ja näin ollen pidetään 18.-28.9.

hero-2014.jpg

Itselläni jäi viime vuonna Rakkautta ja Anarkiaa festivaalit väliin. Kyse ei ollut siitä, että ohjelmistossa olisi ollut vikaa, tai muutenkaan mikään festivaalin puolesta pielessä. Vaan siitä, että ahdistuin laajasta tarjonnasta, enkä vain kiireen keskellä jaksanut käydä läpi ohjelmistosta kiinnostavia leffoja itselleni.

Nyt olen käynyt ohjelmiston läpi  teidän lukijoiden puolesta ja perästä kuuluu Vinkkipankkiirin kuuluisa TOP5 tärpit! Lisäksi vinkit kuinka löytää juuri se elokuva johon vapaahetkensä haluaa uhrata! Ensinnäkin ehdottomasti helpoin tapa on lähestyä festivaalia, sen teemojen kautta. Teemat sisältävät asiantuntijaraadin valitsemia timantteja saman aihepiirin tai genren ympäriltä. Jos haluaa käsityksen mistä tänä vuonna puhutaan ehdotan valitsemaan joka genrestä yhden kiinnostavan. Näin ei tarvitse myöskään turhautua jo täyteen varautuista näytöksistä, mitä voi sattua jos valitsee vain avainelokuvia.

Tässä Vinkkipankkiirin ehdotus leffamaratonin välietapeiksi!

1. Dior and I (Luomistekoja-teema)

-Ohjaaja Frederic Tchengin lupaavan paljon kehuttu tarina Raf Simonsin tulosta Dior:in muotitaloon. Mitä tapahtuu kun moderni visionääri saa valmistettavakseen perinteikkään haute couture talon näytöksen kahdeksassa viikossa? Tämä elokuva sopii oikein hyvin jatkoksi Ava tv-kanavan näyttämään muotiviikkon dokumenttikokonaisuuteen joka sai ainakin minun muotijanon herkeämään!

//www.youtube.com/embed/Twd6bkCz8F0″ width=”560″>

2. Ulvilan murhamysteeri (Avainelokuvat-teema)

– Ohjaaja Pekka Lehto on paneutunut lehtien sivut jo vuosia täyttäneeseen mutkikkaaseen Anneli Auerin tapaukseen. Tutkintaa seurataan dokkarissa ja katsoja pääsee osaksi tutkimusryhmää, kärpäseksi kattoon. Vaikka aihe on aika inhottava ja elokuva vielä dokumentti, niin silti tässä on jotain jännällä tavalla uutta, sillä tapaus ja tutkinta on vielä sen verran muistissa.

3. Foodies (Haute Cuisine -teema)

Nyt pääsee kerrankin leikkimään Michelin ravintola-arvostelijaa, nimittäin tähän näytökseen kuuluu illallinen Ravintola Sunnissa! Aika hauska kombo!Lippuja saa vielä täältä. Kannattaa olla nopea sillä tämä järjestetään vain kerran. Foodies elokuvassa jet set ruokaintoilijat esittäytyvät. Ajatelkaa että dokkarin päähenkilö Andy söi yhden vuoden aikan 108:ssa eri Kolmen Michelin tähden ansainneessa ravintolassa. Puuh ja NAM!

Foodies2-860x400.jpg

4. The Skeleton Twins (Indie kullanmurut -teema)

– Sisarukset yrittävät molemmat itsemurhaa, mutta tietämättä toistensa aikeista ja kaukana toisistaan. Molemmat epäonnistuvat, mutta tapahtumat saavat heidät kohtaavaan toisensa vuosien jälkeen. Kuulostaa synkältä draamalta, mutta ei, pitäähän muistaa, että Rakkautta ja Anarkiaa on aina muáustettu mustalla huumorilla ja nyt sitä on todella tarjolla!

www.hiff.fi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *