ELOKUVAVINKKI: Takuuvarma Woody Allenin Wonder Wheel

wonder-wheel-movie-stills-8.jpg

Wonder Wheel elokuvan traileri antaa suuri odotuksia minulle. Viisikymmen-luvun estetiikkaa parhaimmillaan, Justin Timberlake, Kate Winslet, ganstereita ja vielä upea Coney Island huvipuistoineen. Ei voi olla huono, ajattelen, ja kaiken lisäksi täydellinen elokuva, johon viedä äiti joululomalla. Näin varasin liput innostuneena. Nyt elokuvan jälkeen olen vähän hämmentynyt. Elokuva ei ole missään nimessä huono. Siinä on kaikkea tuota mitä luettelin ja vieläpä keski-ikäinen aktiivinen naispäähenkilö, jota on nyt elokuviin kaivattu (siitä hatunnosto!), mutta ihan en kuitenkaan hullaannu. 

WA16_09.22_0047_R-1.jpg

Juoni on kaikin puolin pätevä ja kuljettaa katsojaa hyvin matkassaan. Kertaakaan en kyllästy elokuvan aikana ja ihanaa 50-luvun silmäkarkkiä tulee kokoajan tuutin täydeltä. Elokuvan valaisu on ilmiömäistä. Kaikki ihmiset näyttävät ihmeen kauniilta ja hekin päivittelevät asiaa toisilleen romantiikkaa pursuavissa kohtauksissa. Rakkaus ja perhesuhteet menevätkin Woody Allen-maisesti sekaisin. Kate Winslet toimii taidokkaasti roolissaan naisena ja äitinä, jonka mieli on jo pitkään ollut sekaisin ja omatunto painanut vuosikymmeniä ja on alkoholikin maistunut. Hän on välillä kankaalla niin läsnä, että tuntuu, kuin Kate olisi samassa huoneessa kanssa. 

WonderWheelImage.jpg

WA16_09.19_0388cropped-1.jpg

Moni muukin roolihenkilö elokuvassa kaipaa elämäänsä jännitystä ja pyöräyttääkin elämänsä onnepyörää toivoen jotain muuta kuin rosvosektoria, mutta mitä käykään. En halua paljastaa, mutta loppu oli yllättävän perinteinen. Mahdollisuuksia olisi ollut moneen ja gangstereista olisin halunnut saada enemmän irti. Mafiosot saivat nyt vain ajatuksen karvojen noususta jännityksestä, mutta ei juuri muuta. Olisikohan sittenkin haluttu liikaa ympätä vai loppuiko käsikirjoittajalta muste kirjoittaessaan ja loppu jäi siksi vähän tyngäksi? Paljon kuitenkin hyvää pätkässä on ja elokuvan parissa kyllä takuuvarmasti viihtyy.

Wonder Wheel, 2017, ohjaus Woody Allen, päärooleissa: Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple, Jim Belushi

Elokuva pyörii nyt muunmuassa Riviera Kalliossa, Korjaamo Kinossa ja Kino Engelissä

Kuvat: Stillejä elokuvasta Wonder Wheel

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *