KEITTOKIRJA-ARVIO: Parempaa roskaruokaa

Katukeittio_Vinkkipankki_3.jpg

Jes, vihdoinkin käsissäni on kirja, jonka kansiin on koottu lähes kaikki kaikki street food -ruokakulttuurin trendireseptit! Jenni Häyrisen ja Hanna Pilli-Sihvolan Katukeittiö on kokoelma herkkureseptejä kahden ruokabloggarin kynästä. Kirja alkaakin tarinalla kuinka Liemessä-blogi perustetaan ja intohimo ruokaan syntyy nuoren naisen ja hänen poikaystävänsä ensimmäisessä kunnon keittiössä. Mukaan remmiin pyydetään vietnamilaiseen ruokaan vihkiytynyt Hanna, jonka blogi kantaa taas nimeä Hannan soppa. Kirjaa on siis työstänyt rinta rinnan fiilistelevä kotikokki ja rautainen aasialaisen ruuan ammattikokki.

Lihattoman lokakuuni aikana olen alkanut kaipaamaan mättöruokaa. Moni kasvisruoka on maistunut, mutta burgeria alkoi kumma kyllä tekemään aivan hulluna mieli. Niinpä ehdotin sunnuntaikylään tulleille ystävilleni, että etsitään Katukeittiö -kirjasta mättöruokareseptejä kasvisversiona ja sellaisia vaihtoehtoja iloksemme todella löytyi!

Katukeittio_Vinkkipankki_5.jpg

Hampurilainen oli saatava, joten nappasimme muistiinpanot Portobello-hampurilaisreseptistä kauppalistaan. Perusranskalaisten sijasta tehtiin kirjan ohjein bataattiranskalaiset ja kastikkeeksi burgeriin tahinijuqurtti. Näistä kokkailuista Portobello -purilainen oli kaikista onnistunein. Ihana balsamicon täyteinen marinadi mehusti muhkean portobellonsienen ruokamme päärooliin ja tahinijuqurtti toimi tämän kanssa täydellisesti. Leiväksi ostettiin oliivisämpylät paistopisteeltä, niin saatiin vähän säästettyä aikaa. Sämpylöiden tekoon ohjetta ei tosin ollutkaan edes mukana. Tahinijuqurtti toimi myös hyvin lisukkeeksi tekemämme kikhernesalaatin kanssa, mutta tahinia käytimme vain puolet ohjeen määrästä sillä jo näinkin juqurtti oli vahvasti tahinin makuista. Ehkä tahinia lisäämällä rakenne olisi ollut tiiviimpi, mutta maut olivat kyllä kohdillaan jo puolella määrästä.

Katukeittio_Vinkkipankki_4.jpg

Katukeittio_Vinkkipankki_2.jpg

Katukeittio_Vinkkipankki_1.jpg

Bataattiranskalaiset olivat ohjeen mukaan kokkailun jälkeen maultaan aivan täydelliset. Todella oivaltava idea laittaa kanelia maustamaan bataattia. Ainoa vain, että rapeutta emme juuri raneihin saaneet ja siksi odottelimmekin ranskalaisia uunista vähän pidemmän aikaa ja niin ne aavistuksen kärähtivät, mutta onneksi makuun tämä ei vaikuttanut.

Todella fiiliksellä olen kyllä kirjasta ja seuraavaksi haluan ehdottomasti testat jo alkusanoissa hehkutetun Hannan loihtiman vietnam-osion! Sihisevät letut ja kanapuuro kuulostavat vähintäänkin hauskoilta! Kirja on värikkäästi kuvitettu reissukuvilla ja tietysti herkullisilla ruokaotoksilla. Huomioikaa tosin kirjakaupassa, että tämä Vietnam osio löytyy vain tästä kirjan kolmannesta painoksesta ;)

Kustantaja: readme.fi

 

hyvinvointi liikunta kirjat ruoka-ja-juoma