KEITTOKIRJAVINKKI: Max 30 min ja maailman paras pekonisalaatti
Olin viime vuonna Kira Åkerström-Kekkosen Max 30 min kirjajulkkareissa. Tällöin en niinkään innostunut kirjasta – vielä! Ehkä syy oli siinä, vaikka kannen keltainen väri oli houkutteleva itse ruokakuva ei herättänyt minussa mitään tunteita. Keittokirjat aluperin ovatkin innostaneet minua erityisesti kuvien takia. Kun pikkunälkä iskee, voi kiusata itseään lukemällä ihania reseptejä ja katsellen ruokakuvia niin itse ruokatapahtumasta lopulta saa vielä suuremmat kiksit! Lisäksi kirjan sisällysluettelo on hieman tylsän kuuloinen. Ruuat kuulostivat nimenomaan terveellisiltä ja paheellisia herkkuja ei näkynyt missään. Ruokatuhmuus puuttui meiningistä täysin. Kirjan ruokafilosofiaa hahmottavat ensimmäiset luvut tervellisistä öljyistä ja hillareista ynnä muista saivat minut vielä enemmän sanomaan mielessäni hohhoijaa, sillä ne eivät tuntuneet tuovan ruokaharrastajalle mitään uutta tietoa ja jotenkin innostukseni lopahti.
Mutta onneksi sitten kuitenkin periaatteeni (jokaisesta keittokirjasta on kokattava ainakin kerran) takia nappasin kirjan käyttöön ja aloin tutustumaan itse resepteihin. Kun niitä selasi eteenpäin kuvat alkoivat ruokkia mieltä ja yhtäkkiä linssisalaattikin alkoi kuulostaa kiinnostavalta. Tartuinkin sitten kyseenomaiseen salaattireseptiin ja tein eräänä iltana Paahdutettua kukkakaali-linssisalaattia pekonilla ja voi härregyyd! Miten oli hyvää! Reseptissä ei ollut mitään moitteen sijaa ja homma todella valmistui alle 30-minuutissa. Jäin täysin koukkuun tähän herkkuun. Olenkin sitten tehnyt tätä salaattia jo neljästi, mikä on minulle uusien makujen hakijalle melkinpä ennätys. Lisäksi kokeilin juttua varten myös Savutofupyörykät, paahdetulla porkkanalla ja mantelikastikkeella ja sekin nosti tofunkäyttöni toiselle asteella.
Ehdotus suositus tähän kirjaan!
kustantamo: Cozy Publishing