MATKAVINKKI: MADRID - Ravintolavinkit

Vinkkipankki

 

Sanotaan, että Madrid on espanjalaisin kaupunki koko maassa. On totta, ettei kaupunki yritä olla mitään muuta kuin paikallinen ja siksi turistien sijaan keskustassakin kadut ovat paikallisia täynnä. Madrid on omalla tavallaan vaatimaton, sillä tunnettuja nähtävyyksiä ei hirveästi ole, mutta kaupungin vetonaulana itse julistaisin ehdottomasti ruuan ja juomakulttuurin. Madrid on täynnä espanjalaisia perinnepaikkoja ja myönnän syöneeni parhaan paella-annoksen tässä kaupungissa. Jamon-fanina, eli kinkku fanaatikkona saa jatkuvasti makuhermoilleen tyydytystä, sillä tapas ja pintxo paikoissa ja hienommissa ravintoilla kaikilla on listallaan Jamon Iberico. Sherry on tälle kaupungille ominainen juoma ja cavaa saa myös erinomaista. Viini onkin usein halvempaa kuin vesi! Ravintoloiden lisäksi tuliaiset kannattaa hakea keskustan isoista ruokakaupoista. Erityisesti juuri kinkut, öljyt, suolat, juustot, viinit ja herkkupurkit, kuten tomaattimarmeladit ovat oivia lahjoja kotona odottaville.

TÄSSÄ RAVINTOLA TÄRPIT TOP4:

-Taberna Carmencita, tabernalacarmencita.es

Kun lähdet reisuun suosittelen tähän ravintolaan tuloa ensimmäisenä. Taberna Carmencita on niin madridilainen paikka kuin vain voi olla. Ihanat kuvio kaakeloidut seinät, sinivalkomaalatut posliinilautaset ja raikuva nauru keskusteluiden lomasta saavat Espasnja-moodiin. Täällä kannattaa talon kinkkua ehdottomasti ottaa, sen parempaa en ole maistanut. Lisäksi juustolautanen on omaa loistavaa luokkaansa!

-La Paella de la Reina, lapaelladelareina.com

Kunigattaren paellaksi nimetyn ravintolan annoksia sallisi tarjottavan kuninkaallisille todella. Erityisesti paellat, jotka ovat paikan nimikko herkkuja ovat aivan mielettömiä. Ennen tätä kokemusta en ollut selkeästi maistanut hyvää paellaa ja tämän jälkeen todella muistan sen maun. Itse otin annoksen merenelävillä, jossa jättikatkaravut olivat todellakin jättimäisiä. Super herkkua! Paikka muuten on vaatimaton ja meininki on vähän niin kuin äidin luona olisi syömässä, mutta suosittelen!

-La Pescaderia, lamuccacompany.com

Nimensä mukaisesti täältä saa myös mereneläviä. Ravintolassa on ihanasti erilaisia soppia mihin pääsee intiimisti lounastelemaan tai illallistamaan eri kokoisetkin joukkiot. Ihana sisäpiha toimii myös osana ruokailusalia ja luonnosvalo tuleekin sieltä kauniisti tiloihin. Täällä on edukas Menu del Dia eli päivän lounasmenu, joka kannattaa nauttia. Kolmen ruokalajin herkut irtoavat halvalla viineineen.

-Ojalá, grupolamusa.com

Kun perinteikkyys jo vähän kyllästyttää kannattaa testata tätä ihanaa trendikästä ravintola uutukaista. Ohalan lista on edullinen ja drinkit ihania. Jos nälkä ei ole suuri, iltaa voi viettää juomien parissa ravintolan mielenkiintoisessa alakerrassa, jossa on haettu ikäänkuin rantabaarin tunnelmaa. Rantabaari kellarissa on kieltämättä persoonallinen ratkaisu, mutta mukavan intiimi ja rentouttava paikka mataline patioineen ja rennosti hengaavien madridilaisten.

Shortly in english:

Restaurant tips in Madrid

Madrid is the capital and food capital of tradional spanish kitchen. The city is full of small restaurants with simple tradional menus and the walls full of colorful tiles. I think the main point of Madrid trips is to eat well and enjoy the quality "jamon" of the area.

Here are Vinkkipankki´s recommedations for the places to eat in:

-Taberna Carmencita, tabernalacarmencita.es, A very small and beautyful tradional place. Ham plates are a must-try here.

-La Paella de la Reina, lapaelladelareina.com, "The paella of the queen" is a really well known place among the paella lovers. I fell in love with the dish here. Before it wasn´t my favourite, but after eating here I understood the core idea of the paella. 

-La Pescaderia, lamuccacompany.com, Trendy restaurant with the good the of sea food. The Daily menu is cheap and tasty.

-Ojalá, grupolamusa.com, When the night comes, and you are up to eat a little bit and drink cocktails, visit this cool way furnished bar! There is a beach inside!

 

 

 

Kommentoi