MATKAVINKKI: Pärnu hiljenee ja kaunistuu talvisin

Vinkkipankki

Mikä on Pärnun kauneuden salaisuus? Kauneusunet talvisin tietenkin. Kesällä sykkivä kaupunki hiljenee ja hiljaisuus pukee upeita funkkistaloja hyvin. Todellisuudessa Pärnu todellakin vain hiljenee, eikä mene kokonaan kiinni. Toki jotkut keskustan liikkeistä pitävät ovensa kiinni, mutta vain muutama.Ranta on myös hiljainen, mutta siksi melkein ihastuttavampi kuin kesällä. Erilainen ihana ainakin. On mahdollisuus vetää pitkään henkeä ja ihastella rantaviivaa, joka paljastuu lumipeitteen alta. Hiekkadyyneillä kiipeily on helppoa, kun hiekka on jäätynyt muotoonsa. Tuuli tuivertaa, mutta minulla oli lämmin. Aurinko nimittäin paistaa talvisinkin. Aurinkolasit kannattaa tälle matkalle pakatakin mukaan.

Rannan tuntumassa sijaitseva Hedon Spa on auki myös kesäsesongin ulkopuolella. Meditatiivisen ranta-kävelyn jälkeen voit suunnata hotellin ihanaan aulabaariin, vaikka punaviinille. Toki voit hotellissa yöpyäkin. Sesongin ulkopuolella suositusta hotellista onkin mahdollisuus saada huone ja kylpylässä kannattaa käydä nautiskelemassa. Hotellin yhteydessä sijaitsee myös lääkärikeskus, jossa voi edullisesti käydä tekemässä verikokeet tai tutkimukset mitkä askarruttavat. Lue arvioni hotellista muuten täältä. Pärnun talvimatkalla kannattaakin ottaa tavoitteeksi rauhoittuminen. Itselleni teki todella terää juuri ennen joulua viikonlopun pysähdys kaupungissa. Pääsin syksyn kiire-ajatuksista eroon ja joulu sujui matkan jälkeen stressittä. Älä anna siis sykkeesi turhaan nousta alkukeväästä taivaisiin. Sekin jo rauhoittaa, kun matka on varattu ja tietää mitä tuleman pitää.

Pärnun keskustassa on ihana kahvila-katu Puhavaimu, josta löytyy kohvikeia jokaiseen makuun. Oma lempparini on Sooriku kohvik, jossa tuoreista tuoreimpia munkkeja tuodaan tiskille jatkuvalla tahdilla ja kuuden munkin setti kustansi itselleni vain 1,70€. Maku veikin sitten lapsuuden mummola-hetkiin.

Herkuttelujen lomassa hyvä käydä myös hoitamassa itseään. Lux Ilusalong:in pedikyyrissä laitetut geelilakat kestivät itselläni halkeilematta puoli vuotta ja Parturi-kampaamo Hanna-Leena voi hämätä vanhahtavalla vaatimattomalla sisustuksellaan, mutta takahuoneesta löytyy hieroja, jonka käsissä on taikaa. Hän hoiti selkääni todella hyvin ja edullisesti. Tämän hierojan takia palaan taas Pärnuun.

Kaiken tekemisen lomaan varaa aikaa "ei millekään" ja "vain olemiselle". Me kaikki tarvitsemme hengähdystaukoja ja miksi emme lepuuttaisi itseämme kauniiden rakennusten ja bulevardien kaupungissa, joka itsekin lepäilee.

Kuvat: Verna Kovanen

Lisää tietoa Pärnustä - lue juttu Hedon Spasta: http://www.lily.fi/blogit/vinkkipankki/hotellivinkki-hedon-spa-hotel-meren-rannalla-parnussa

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Oi ihania kuvia! Ei olisi käynyt mielessäkään aikaisemmin matkusta Pärnuun talvella mutta nyt tekisikin kovasti mieli. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.