MATKAVINKKI: Vaihda zen-vaihteelle Pärnussa

Vinkkipankki

Helsingistä linnuntietä vain noin 200 km etelään sijaitsee lomakeidas Pärnu. Oma isoäitini tuppasi ravaamaan Pärnussa ja yllätyin positiivisesti, kun nyt viime vuonna paikan päällä käymällä totesin, kaupungin olevan todellakin päivitetty vanhaa kunnioittaen tälle vuosituhannelle ja nykymatkailijan tarpeisiin. Siksipä innostuin käymään kaupungissa nyt useamman kerran ja haluan nyt jakaa matkavinkkejä kaupunkiin. Kannattaa lukea myös talvisesta vierailustani täältä ja täältä

Viron ranta-paratiisi rentouttaa mielen kauneudellaan ja sopisi tyylikkään olemuksensa ja funkkis-talojensa ansiosta lomapaikaksi myös vaikka Hercule Poirotille. Kaupunki henkii leppoisaa elämää rantabulevardeineen ja terasseineen, vaikka tekemistä riittää kesällä myös aktiivisempaa bailausta kaipaavalle kaveriporukalle. Mikään Ibiza Pärnu ei kuitenkaan ole (onneksi!) ja kaupunkiin haluava saa päättää haluaako humputuksen keskelle vai ei.  

PAIKAN PÄÄLLE BUSSILLA:

Pärnuun pääsee edullisesti Suomesta ja hyvillä keleillä se todella vetää vertoja etelänmatkalle. Lautta Tallinnaan ja Tallinnan bussiasemalta bussilla Pärnuun. Matka kestää muutaman tunnin ja maksaa halvimmillaan kaksi euroa. Luit oikein, Lux Express bussifirmalla on paljon tarjousmatkoja, joita kannattaa pitää silmällä. Suomesta tehdään myös paljon pakettimatkoja, joiden hinnoittelussa sesongin ulkopuoliset ajat osoittautuvat edullisiksi. Toki voit myös ottaa lauttaan oman autosi Suomesta ja hurauttaa, sillä perille saakka. 

KARTANOON VAI KYLPYLÄÄN:

 

Lukuisia kylpylä palveluita tarjoava kaupunki on oivallinen matkakohde silloin, kun haluat kääntää mielen lomavaihteelle. Melkeinpä kaikki kylpylät sijaitsevat hotellin yhteydessä ja huoneen hinnalla saat kortin myös kylpyläosastolle. Kaupungissa on toki mahdollisuus majoittua myös kartanohotelleihin, joita ei kovin monessa paikassa ole. Pienet boutique-tyyliset majapaikat tarjoavat puutalo-romantiikkaa. Luksuksen nälkään toimii art nouveau -tyylinen kartano Villa Ammende (Mere blvd 7) ja söpöilyyn esimerkiksi rannan lähellä sijaitseva Villa Johanna (Suvituse 6). Kartanossa yöpyvät voivat vierailla monissa kylpylöissä myös kertalipulla. Estonia Medical Spahan (Pärna 12) pääsevät myös hotellin ulkopuoliset vieraat esimerkiksi alle 20 euron perhelipulla. Vuonna 2008 uusittu kylpylä-osasto on onnistuttu tekemään tyylin tyyssijaksi. Erityisen ihanaa tässä kylpylässä on muunmuassa iso allas, jonka pääty loppuu suoraan ikkunaan ja uidessa voikin samalla katsella kadun terassielämää. Ihaninta Estonia Medical Spassa on kuitekin saunaosasto, jossa klassikko saunojen lisäksi pääsee kokeilemaan ihoa kuorivaa suolasaunaa, turkkilaista hammamia ja japanilaista zen-kylpyä (tätä spesiaalia harvoin tarjolla). Tumma liuskekivi ja betoni vuorottelevat tilojen materiaaleissa tyylikkäästi. 

Pysy kuulolla, sillä kerron myöhemmin vielä mm. ravintolavinkkejä tähän ihanaan kesäkaupunkiin.

Sitä odotellessa lue myös muut Pärnu-aiheiset postaukseni:

Pärnu talvellä - miksipä ei!

Hedon Spa sijaitsee aivan meren rannalla

Kommentoi