Musiikkivinkki: Maailmanlopun odotus olikin hyvä viikonlopun aloitus

Vinkkipankki_Maailmanlopunodottajat_kuvat-Verna_Kovanen_6.jpg

Vinkkipankki_Maailmanlopunodottajat_kuvat-Verna_Kovanen_5.jpg

Vinkkipankki_Maailmanlopunodottajat_kuvat-Verna_Kovanen_2.jpg

Viime keskiviikkona Facebookkini feedissä pyöri mielenkiintoinen tapahtumailmoitus.”Maailmanlopun odottajat Katri Valan puiston alla klo 20.” Viestin jäljessä oli myös linkki sivulle, jossa oli vain kaksi kuvaa: louhoksen näköinen pitkä tunneli ja kuva luolan suusta. Vähemmälläkin on huomioni kiinnitetty, mutta tällä kertaa täytyy sanoa, että asetelma oli sen verran kuumottava, että kovasti alkoi kiinnostaa ja aloin selvittämään mistä on kyse. Musiikkipiireissä pyörivä tuttuni valaisi minua, että kyseessä oli bileet kallion sisällä vanhassa pommisuojassa ja paikalla soittaisi viisi artistia, teemalla elektroniset äänimaailmat. Kuulemma “häröä settiä” tulossa.

Vinkkipankki_Maailmanlopunodottajat_kuvat-Verna_Kovanen_1.jpg

 

Vinkkipankki_Maailmanlopunodottajat_kuvat-Verna_Kovanen_4.jpg

No, ilta saapui ja nappasin kaverini mukaan ja suuntasimme etsimään oviaukkoa jännittäviin juhliin! Paikkaa ei lopulta ollut vaikea nähdä sillä muutama muukin oli kiinnostunut erikoisesta klubimainonnasta ja kallion vierustalla jutusteli useampia kaveriporukka. Suuntasimme suoraan sisälle ja keikkapaikalle piti kävellä valoisaa louhostunnelia pitkin. Kun keikkasalin oven avasi, tuli se kuuluisa sokeahetki, ettei hetkeen näe mitään, kun kestää tottua pimeään. Ovea avaamalla valojen sammumisen lisäksi myös äänimaailma muuttui. Korvat valtasi elektrosäröinen humina.

Jatkoimme matkaa ja tunnelma oli oikeastaan todella tuomiopäivämäinen keikkatilassa, kun valaistuksena oli vain kynttilöitä ja ihmiset istuivat kaikki lattialla kasvot lavalle päin. Istuttiin joukkoon ja aloimme kuunnella musiikkia. Vaikka tunnelma oli tosiaan melko synkkä, homma toimi. Tilanne oli todella meditatiivinen ja electrosoundeihin hetkeksi unohtumalla tuli rentoutunut olo. Kaverini vitsailikin, että tälläinen tapahtuma pitäisi järjestää joka viikko, niin voisi joogan sijasta tulla vaihtoehtoisesti tänne nollaamaan. Ei oikeasti hassumpi idea. Tyynyt vain mukaan!

Vinkkipankki_Maailmanlopunodottajat_kuvat-Verna_Kovanen_3.jpg

Lavalla soitti Absnt ja Running. Mielelläni menen uudestaan, jos keikka on samantyyppinen – tanssimusaksi tätä ei oltu tehty. Lisäksi mestoilla myöhemmin soitti RRKK ja Grmmsk, sekä dj Erkko, mutta tämän työläisen oli suunnattava unenmaille. Jos innostuit niin kannattaa tarkkailla poikien meininkejä netistä! Lisäksi tilasta sen verran, että paljastui juuri avatuksi Vapaan taiteen tilaksi, että sinne pääsee tutustumaan piankin uudestaan esim. 15.5. samassa tilassa luvassa eletroartistin Peter Breitenbachin ja saksofonisti Marc Vilanovan yhteistyön hedelmistä koostettu konsertti.

www.vapaantaiteentila.fi

http://maailmanlopunodottajat.tumblr.com/

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *