RUOKAVINKKI: Hella ja huone – täydellinen makujen ilta

vinkkipankki_hella_ja_huone08.jpg

Huippu ravintoloita löytyy nykyään ympäri Suomen! Kun piipahtaa Tampereella kannattaa ehdottomasti varata pöytä Hella ja Huoneesta ja varautua maku ilotteluun! Hella ja Huone pyrkii viemään skandinaaviset maut toiselle tasolle. Ja nettisivuillaan he myös kertovat pyrkivänsä yllättämään ruokailijat luomalla makuelämyksiä, joita ei heti unohda. Vinkkipankkiirin kohdalla se ainakin pitää paikkansa, sillä kirjoitan nyt käynnistä viime vuoden lopulta ja vielä pystyn muistamaan hauskat yhdistelmät. Hella ja huoneessa kannattaa ehdottomasti ottaa viinipaketti menun kylkeen. Nimittäin juomat on valittu rohkeudella ja ne vievät ruokalajit vielä toiselle kierrokselle! Viinipakettia kutsuihin oikeastaan juomapaketiksi mielummin, sillä mukana on oluita ja siidereitä. Ruuat raaka-aineineen tulevat läheltä ja lähituottajilta, mutta viineissä on luotettu Ranskaan ja oluissa Belgiaan.

vinkkipankki_hella_ja_huone01.jpg

vinkkipankki_hella_ja_huone02.jpg

Kun astuimme Hella ja Huoneeseen synkkänä loppu joulukuun päivänä. Meidät otettiin lämmöllä ja klassisen hienostuneesti vastaan. Ravintola tila on pieni ja mustavalkoisella tatsilla sisustettu. Tyyli on melko perinteikäs, mutta sitä hauskasti rikkoi veikeät graafiset taulut seinillä. Kun saimme takit sivuun ja pääsimme pöytään, niin herkuttelu sai alkaa! Otimme pitkän maistelumenun juomapaketteineen ja ensimmäisenä saimme eteemme erittäin mielenkiintoisena aloituksena kuivattua kanansydän sipsiä puna- ja kyssäkaalinyyttien kanssa. hauska yhdistelmä tuhtia lihaisaa rapeutta ja raikautta etikkaisen hapanta. Tämä todella herätti makuhermomme ja seuraavaksi niitä hemmoteltiin possunniskalla, joka suli suussa. Seuraavaksi pääsimme varsinaiseen ensimmäiseen ruokalajiin edellisten ollessa keittiön tervehdyksiä. Lasimestarin silakka omenalla ja piimäkastikkeella näytti lautasella niin kauniilta, etten melkein olisi raaskinut rikkoa keväistä harmoniaa. Kauniita värejä ja älyttömän hyviä makuja. Tämä oli juuri sitä mitä oli voinut mielessä kuvitella skandinaavisesta ruuasta pitkälle vietynä. Nam! Silakan kanssa oli omenaista kuohuviiniä, joka täydensi ruuan makuja hyvin ja oli kiva saada iltaan kuplaakin!

vinkkipankki_hella_ja_huone03.jpg

vinkkipankki_hella_ja_huone04.jpg

Toisena alkuruokana tarjoiltiin peuraa. Tämäkin annos oli todella herkkä ja kaunis, mutta riistan maku vei makutarinaa kohti pääruokia. Pääruokana saimme ensimmäiseksi kuhaa ohrapedillä ja piimätillikastikkeella. Täytyy myöntää että pidän piimästä, mutten ole sitä koskaan kotikeittiössä tajunnut mihinkään ruuanlaittoon käyttää. Pitääpä ottaa tästä opiksi. Viininä kalan kera oli Weszeli Loiserberger Riesling, jonka persikkaiset ja maanläheiset hapot taittoivat kalasta rasvaisuutta pois. Toisena pääruokana oli ylikypsää karitsaa selleripyreellä ja rapeilla sipulioksilla. Tämänkin annos oli hyvä mansikkaisen Souterrains Gamay punaviinin kanssa, mutta ehkä melko tavanomainen.

vinkkipankki_hella_ja_huone05.jpg

vinkkipankki_hella_ja_huone06.jpg

Sitten menuumme eteni jälkiruokaan jotka olivat toisen toistaan ihanampia. Jälkkärit aloitettiin kutun cheddarilla omenahillo kompotin kanssa. Juusto oli herkullista, mutta annoksesta teki erityisen mielenkiintoisen juomavalinta, joka oli belgialainen Timmermanns sour-olut. Olut oli todellan suolainen ja hapan makumaailmaan ja yksin juotuna varmasti liian haasteellinen juoma, mutta ihme ja kumma juuston kanssa kombo on raikas ja yllättävä ja hyvä makusilta kohti makeampia jälkkäreitä! Olutta oli valmistettu niin pieni erä, että Hella ja Huone oli ainut paikka mistä tätä erikoisuutta sai. Menumme viimeisteli vielä porkkana-rakuuna kreemi ja karamelli-kamomilla jäätelö hunajankennojuqurtilla. Aijai! Täydellinen lopetus. Illan ruuat muodostivat hienon makutarinan ja ehdottomasti seuraavallakin Tampereen visiitillä halajan tänne. Hinta taso oli hieman arvokas, mutta intiimi tila ja täydellinen palvelu takaavat kyllä iloisen ja tyyväisen olon asiakkaalle lähtiessä.

vinkkipankki_hella_ja_huone07.jpg

vinkkipankki_hella_ja_huone09.jpg

Nyt Hellassa ja huoneessa mielenkiintoinen olut menu, jossa varmisti harvinaisuuksia ja uusia olut elämyksiä.

http://hellajahuone.fi

*Ravintola sponsoroi illallisen.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Suosittelen

RUOKAVINKKI: Why join navy when you can be pirate

Why join the navy when you can be a pirate hehkuu valokirjaimen valoisan baarin seinällä. Olen ystäväni kanssa drinkin tarpeessa, onhan ulkona kamala ilma ja viikkokin on ollut vähän pitkä ja pimeä painaa. 

whyjointhenavy copy.jpg

Kuva: Aliina Kauranne

Istumme baaritiskille ja heti iloinen baarimikko (vai pitäisikö sanoa baarimaija, kun kyseessä on nainen:) kyselee mitä tekisi mieli. Koktaileja tänne on tultu juomaan, mutta sormi menee suuhun, ööh, enhän mä näistä liikaa tiedä, ”ehkä sä osaat tehdä meille jotkut hyvät”. Koktailin loihtija Luna tekee meille raikkaat kurkkudrinkit kerrottuamme pienestä väsymystilasta ja ähkystä, jonka olimme itsellemme saaneet edellisessä ravintolassa. Tällaisessä tilanteessa kevyet makumaailmat kuulemma nostavat taas leveleitä ylöspäin. Tämä oli hyvä tietää, sillä itsehän kuvittelin, että joku tuhti sopisi ”jälkkäriksi”, mutta voisi toimia nukkumattina myös ja sitähän me emme halua, sillä illan on tarkoitus jatkua pitkään. Saamme kauniit, mutta minimalistiset juomat eteemme ja ah, kyllä maistuu. ”Näitähän voisi juoda vaikka aamiaiseksikin” kuulen itseni sanovan. Heh, voisin todella kuvitella niin vaikka en myönnä mitään orastavaa alkoholismia piilevän tässä. Huh, ei, ei. Lasissamme on inkivääriä,giniä,omenaa,kurkkua,limeä ja dry vermouthia. Aikamoinen kombo siis. Tässä sitä näkee, että ammattilaiseen kannattaisi aina luottaa. Itse olisin tilannut jotain gin tonicia, sillä drinkkimaailmassa mielikuvitukseni loppuu siihen.

Drinkki todella nosti tunnelmaa ja muutama tuttukin iskee sisään ja tuntuu, että moikkaan puolituttavia vähän liiankin innokkaasti. Ilta on siis hyvällä mallilla ja aika siirtyä seuraavaan. Luna haluaa pitää hyvää nousuamme yllä kertoo seuraavan drinkin olevan cosmopolitan henkinen, pick up me -tyylinen piristys. Uuh, näin sinkkunaiselle se kuulostaa erittäin lupaavalta vaikka ”pick up me” -henkisyydestä en ole ennen juomista puhuttaessa kuullutkaan. Eteemme nouseen ihanan väriset driksut, joissa on tuoretta verigreippiä,limeä ja piscoa. Uulalaa! Heti kun verigreipin raikkaus on kielenpäällä, tiedän että tästä illasta tulee erinomainen ja seuraammekin istahtaa nuori mies juttutuulella. ”Pick up me”:tä jatkossa lisää minulle kyllä vaan!

Ihastuttava baari on muutenkin. Sisustus on simppeli jätti-ikkunat tuovat kadun tapahtumat läsnä ja palvelu on äärimmäisen huomaavaista. Suosittelen!

Cocktailbar

Why join the navy when you can be a pirate

Baarin facebooksivut

Annankatu 28

http://www.whyjoin.fi

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Höpsöä