Ruokavinkki: Mokossa rauhallisesti viikonloppu käyntiin

Vinkkipankki_Moko_kuvaaja-Verna Kovanen03_web.jpg

Parasta viikonloppuaamuissa on pitkät ja hartaat aamiaiset. Vähän myöhemmin kun yleensä tuppaan heräämään, aamiaiset tapaavat vaihtumaan brunsseiksi. Brunsseissa taas parasta on herkuttelu ja suuri valikoima suuhunpantavaa ja tietysti hyvä seura.
Helsingissä tarjoillaan nykyään jos jonkinlaista brunssia, mutta tällä kertaa halusin nostaa yhden klassikon Vinkkipankkiin. Moko kahvila on tarjoillut jo pitkään herkullista lauantaibrunssiaan ja usein pöytäkin on ollut fiksua varata jo hyvissä ajoin. Nyt Punavuoren Moko on saanut sisaren Sörnäisiin ja pöytiäkin on siis vähän enemmän brunssilaisille. Itse vierailin viikonloppuna ensi kerran Sörnäisten pisteessä ja tuttu Moko fiilis oli saatu sinnekin kivasti istumaan. Normi brunssin hinta oli 15,90, mutta itse tartuin tarjoukseen, jossa perushinnan päälle sain kahdella eurolla smoothien. Nappasin kylmäkaapista makutestiin puolukka-kookos smoothien, joka oli kyllä oikein pirtsakka aloitus lauantailleni.

Vinkkipankki_Moko_kuvaaja-Verna Kovanen02_web.jpg

Vinkkipankki_Moko_kuvaaja-Verna Kovanen05_web.jpg

Pöytämme sijaitsi ihanasti ison loft-ikkunan vieressä ja pöydällä oli vaasissa neilikoita kevään kunniaksi. Heitin serkkuni kanssa tavarat siihen ja lähdimme täyttämään tyhjyyttään huutavia lautasiamme. Ensi vaikutelma brunssibuffetpöydän luona oli kaksijakoinen: toisaalta kaikki oli kauniisti laitettua, mutta valinnanvaraa tuntui olevan jotenkin vähän. Liekö aika kullanut muistot edellisestä Moko kerrasta? No, saimme kuitenkin tietysti lautaset täyteen ja ilokseni pidin jokaisesta lajikkeesta. Joskus brunssinkin kohdalla on hyvä luottaa laatuun, ei määrään. Lempparikseni osoittautui Jerusalemin salaatti, jonka punajuuri oli värjännyt super kauniiksi. Lisäksi olen armoton croissanttifani, joten voitaikinaa upposi sopivasti suuhuni. Croissantin kaveriksi Moko oli itse tehtaillut kahta marmeladia: appelsiinin ja vadelman makuja. Appelsiinimarmeladi on oman jääkaappini klassikko, joten en hirveästi lämmennyt sen uudesta mausteesta kanelista. Se jotenkin taittoi sitä makeaa raikkautta, joka on juuri tämän syntisen tuotteen idea. Vadelman kanssa ei oltu sen kummemmin kikkailtu, joten se kyllä maistui! Moko on kahvilana todella kaunis ja ihasteltavaa riittää. Myymälän puolelta löytyy jos jonkinmoista öljyä ja saippuaa kauniista purkeista. Täältä siis gourmetkavereille lahjashoppailut! Tila on myös ihastuttava vanha tehdashalli. Suuret on ikkunat ja näkymä Suvilahteen.
Moko on mielestäni hyvä perusbrunssi joka kannattaa käydä testaamassa. Palvelu on lempeää ja niin on olokin salaatti- ja voisarvisantsien jälkeenkin!

 

Vinkkipankki_Moko_kuvaaja-Verna Kovanen04_web.jpg

Lauantaisin
1. kattaus klo 10.-11.30
2. kattaus klo 12.-13.30

www.moko.fi

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.