RUOKAVINKKI – Nyhtökaura testissä Vinkkipankkiirin keittiössä

Vinkkipankki_nyhtökaura_kuva-VernaKovanenweb.jpg

Tätä on odotettu, nimittäin nyhtökauraa. Asiasta on mediassa toitotettu jo tovi ja kuumeisesti jengi odottelee tuotetta kauppoihin. Vinkkipankkiiri sai erikoislähetyksen uutuustuotetta ja pääsi testailemaan ”nyhtistä” jo nyt. Paketista on heti sanottava, että bränditoimisto Werklig on tehnyt hyvää työtä. Paketti on heti valmis kansainvälisille markkinoille mihin tuote haluaa Suomen jälkeen laajentaa. Kaunis typografia ja nätti paketti muutenkin. Uutuuden viehkeys hurmaa visupuolellakin siis. Tuote itsessään, ei ole kovin kummoisen näköinen. Näyttää etäisesti nyhtöpossulta, mistä nimikin juontaa juurensa, mutta hieman kuivalta. Testissä minulla on ”nude”-maku, eli naturelli versio. Nyhtökaurasta löytyy  myös valmiiksi maustetut tomaatti-pippuri-korianteri ja kaffirlime-seesami-inkivääri maut. 

Maistan tuotetta sellaisenaan ja koostumus on heti hyvä. Makua tosiaankin kaivataan, sillä lähinnä fiilis on vähän leipämäinen, ehkä johtuen kauran tuoksusta. Nyhtökaurassa on siis kauraa ja papuja, joista korkea proteiinipitoisuus syntyy. Yhdessä 250g:n Nude-paketissa on 78g proteiinia, eli todella paljon. Jos nyt kalorit jota kuta kiinnostaa, niin niitä on 200kcal per 100g tuotetta.

Ensimmäiseksi kokkaan nyhtistä thai-henkisesti. Teen marinoivan kastikkeen sweetchilistä, osterikastikkeesta, soijasta ja ketjap manisista. Aloitan homman laittamalla sipulia ja valkosipulia pannulle öljyyn ja sitten nyhtis kastikkeineen perään. Pikku loraus seesamiöljyä messiin. Ruokahan on siis ihan kädenkäänteessä valmis, sillä nyhtiksen on vain lämmettävä, sillä se olisi suoraan paketistakin valmista syötävää. Nuudelin kanssa nyhtis maistuu hyvin ja marinadi komppaa täydellisesti. Syön noin puolet paketista annoksessa ja syömisen jälkeen tajuan, että se oli virhe. Tulee nimittäin kunnon ähky, sillä olen hotkinut herkullisen ruuan alta aikayksikön ja kylläisyys tulee perästä. Nyhtökaura on siis TODELLA täyttävää ja tuosta määrästä (125g) olisi ehdottomasta puolet riittänyt. Seuraavalla kokkauskerralla pistän nyhtistä uuniin. Teen munakoisovuokaa (kuvassa) mihin teen väliin yhden tason nyhtiksestä. Pistän nyhtisen suoraan vuokaan sen kummemmin esivalmistamatta, sillä onhan tuo paketissakin jo kypsää. Vuuasta tulee superherkkua ja taas kerran nyhtis pelaa hyvin kombossa! Nyt tajuan myös syödä pienemmän annoksen, niin ähky jää tulematta vaikka täyteen tulenkin. 

Lopputuloksena voin vain todeta, että nyhtökaura on erittäin varteen otettava vaihtoehtoinen proteiinin lähde ja varmastikin vietän kasvispäiviä tämän tuotteen parissa! Hyvä – Suomi nousuun tällaisilla ideoilla <3 

Vinkkipankki_nyhtökaura_kuva-VernaKovanenweb_1.jpg

Kiitos testipaketeista, http://www.goldandgreenfoods.com/fi/

Kuvat: Verna Kovanen

hyvinvointi liikunta suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.