RUOKAVINKKI: Palma – tapaksia ja paras avokadosalaatti

Vinkkipankki blogi valokuvaaja Verna Kovanen Ravintola Arvio Palma tapas ravintola Helsinki best restaurant in HelsinkiLucha locon ja Patronan ravintolagurut avasivat juuri uuden paikan nimeltä Palma. Pitihän se mennä heti ensitöiksi testaamaan, sillä tyyppien nuo aiemmat paikat ovat keränneet kiitettävästi positiivista huomiota. Eipä paikka ollut ehtinyt olla kuin vasta toista viikkoa auki kun Suusta Suuhun Alisan kanssa istuttiin ikkunapaikoille. Tila on pieni ja intiimi, ja sijaitsee heti Cholon vieressä Lönkalla ja aurinkoranta tunnelmaa oli haettu sisustukseen aurinkomaalauksin ja mereen liittyvin elementein.  Tiedän voi näin alkuun kuulostaa jonkun hippihostellin aulalta, mutta se illuusio vältettiin kuitenkin paikan päällä, onneksi. Aika ysäri vibat kuitenkin tulevat seinämaalauksista, jättiuistimistä ja korilampuista, mutta hyvällä tavalla. Sellanen updeitattu Torremolinos. Lisäksemme espanjalaista tunnelmaa oli tullut aistimaan muutama pikkujouluhenkinen porukka ja pari kaverusta. Vaikka paikka on lähes täynnä, ei ole liikaa hälinää vaan rento tunnelma. Kokit kokkailevat samassa tilassa kuin syöjät ja siitä inspiroituneena päädymme tilaamaan viiden tapaksen maistelumenun. Menun hinta on erittäin kohtuullinen 25 €, sillä setistä tuli todella täyteen. Tapaksia tosiaan ei itse pääse valitsemaan, mutt Alisan toive tartarista otettiin kivasti huomioon ja toteutettiin.

Vinkkipankki blogi valokuvaaja Verna Kovanen Ravintola Arvio Palma tapas ravintola Helsinki best restaurant in Helsinki

Aluksi pöytään kannetaan asian kuuluvasti cava lasit ja kippistelyllä ilta voi alkaa. Seuraksi tulee patonkia ja tapenadea, sekä ensimmäinen varsinainen tapaksemme , marinoidut oliivit manchegojuustolla. Oliivit ovat mukava aloitus ja saavat mieleni ajattelemaan olutta ja Stella Artois saapuu pöytään pikalähetyksenä. Tämän jälkeen saamme ne härkä tartarit. Annokset tarjoillaan jaettavina.  Tartar on oiva ja hörstetty paprikalla, manteleilla ja koristeena näyttävä riisipaperista tehty cracker. Herkkucombo tuo olut ja tartar meinaan. Sitten tulee paahdettuna kukkakaaleja, jotka tarjoillaan sherryllä maustettujen rusinoiden kera. Tämä annos yllättää minut täysin. Miksi en tätä keksinyt lihattoman lokakuuni aikana? Häh. Super simppeliä ja oikeasti hyvä. Jännä.Vinkkipankki_Palma_ravintola_Helsinki_valokuvaaja_Verna_Kovanen9.jpg

Vinkkipankki_Palma_ravintola_Helsinki_valokuvaaja_Verna_Kovanen11.jpg

Sitten tulee illan huipennus – avokadosalaatti. Jos joskus Palma julkaisee reseptinsä niin tätä aion tehdä joka päivä. Yksinkertaisen tehokas juttu: kesäkurpitsa ”spaghettia”, avokadoa, ituja ja  limekastiketta! UUH! Hyvä raikastus tähän väliin! Avokadon jälkeen vielä jättikatkaravut, jotka yllätyksekseni jäävät makumaailmaan muiden annosten jalkoihin. Tässä vaihees alan olemaan myös jo niin täynnä, että sopivat hot chorizolla maustettu tomaattikastike rapujen kanssa on jotenki liikaa.

Vinkkipankki_Palma_ravintola_Helsinki_valokuvaaja_Verna_Kovanen10.jpg

Kokonaisuutena Palma on kiva ja iisi paikka viettää iltaa. Tänne uskon tulevani uudestaan kaveriporukalla, vaikka istuun iltaa ja siinä sivussa napostelemaan ruokia. Paitsi avokadosalaattia voisin hakea muutenkin vaan, sillä se vei kielen menneessään. Mutta miksi, oi miksi, se ei ole paras listalla!Vinkkipankki_Palma_ravintola_Helsinki_valokuvaaja_Verna_Kovanen8.jpg

Palma

Lönnrötinkatu 9Helsinki, Finland

 

http://www.palma.fi/

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.