RUOKAVINKKI: Regatan ihmemaa

Vinkkipankki

Talvi alkaa olla jo takana päin, kun jäätkin jo lohkeilevat. Ihania aurinkoisia päiviä on saatu tänne harmauden keskelle ja se saa mielen haluamaan ulkoilmaan. Jos nyt ei kuitenkaan urheilemaan, niin ainakin pullakahveille. Itse olenkin pitkään pitänyt sunnuntaikävelylenkin porkkanana määränpäässä sijaitsevan kahvilan korvapuusteja. Itsepetosta ehkä urheilumielessä, mutta suotakoon se meille kaikille. Vinkkipankkiiri vinkkaa silmää ja antaa luvan! Hietalahden ranta on tähän vuoden aikaan kauneimmillaan. Pursiseurojen mökit odottelevat vielä kauden alkua ja muutenkin vielä talvinen hohka tuo keväänodotuksen kauneuden ja raukeuden maisemaan.

Merimelojien rantatalon vieressä sijaitsee tämän vuodenajan parhaat puolet hyödyntävä ihmemaa - Regatta kahvila! Itse kahvila ja myyntipiste ovat pienessä punaisessa mökissä, mutta vuosien saatossa paikka on vallannut rantaviivaa terassilleen ja eikä mille tahansa terassille! Nimittäin ympärivuoden terassilla on avotuli, jossa saa grillata kahvilasta ostettavia makkaroita, lisäksi soiva grilli. Näinkin kitchi asia kuin soiva grilli onnistuu olemaan tunnelmallinen Regatan lämminhenkisessä maailmassa. Kerran istuin poikaystäväni kanssa auringonlaskuun grillin äärellä - silloin terasiilla oli muuten hiljaista, ainoa ääni oli grillin laulu. Taisi olla myös tuo kerta, kun olimme onnistuneet molemmat jättämään lompakot kotiin, mutta saimme silti ostoksemme - puolen vuoden maksuajalla! Tultiin kuitenkin vähän aiemmin sentäs maksamaan :)

Kahvilan pieni punainen mökki on myös ihana. Tosin usein myös kovin täynnä, mutta sekin on osa tunnelmaa. Sisustus on mitä viehättävin. Tuntuu kuin tavarat olisivat ajanmittaan vain päätyneet Regattaan ja kivunneet seinälle tai kattoon omalle paikalleen. Vinkkipankkiirin lempiarvoitus onkin arvuutella kuka aikanaan on tuonut katossa roikkuvat Koskenkorva pullot katiskassa ja mikä tarina niiden takana on. Lisäksi  toinen lemppari on Regatan periaate, että santsikupista maksetaan asiakkaalle. Kyllä, luit oikein! Jos kahvi maistuu oikein kunnolla sinulle maksetaan! Joten jos tunnistat itsessäsi kaksi termiä: penninvenyttäjä ja sumpin kaveri, niin saatat päästä plussalle! Tosin santsista saa vain 5 centtiä kappale, että muutama kuppi pitää upota ennen kuin pääse tienesteille asti. 

Joka tapauksessa Regatan tunnelma on voittamaton. Välitön, lämminhenkinen ja sopivissa määrin vähän anarkistinen, sillä sääntöjä ei ole paitsi näitä Regatan itse keksimiä hassuja. Tänne kannattaa ehdottomasti viedä turistit ja pitää suomalaisten omaperäistä mainetta yllä, sillä sitä me juuri ollaankin - hauskalla tavalla jääriä, ainakin Regatan tapauksessa! Tosin Regatta on varmasti kahviloista se mihin voi mennä yksinkin ja varmasti saa seuraa. Asiakaskunta on ihanan kirjavaa, joten jänniä tarinoita pääsee kuulemaan! Ainiin, unohdin mainita, täällä on taivaallisia jättipuusteja! Kiitos ja ylistys ja Regatta!

Cafe Regatta

Merikannontie 10, 00260 Helsinki

Avoinna joka päivä 10-23

Varaa mukaan käteistä.

Shortly in english:

Cafe Regatta located Hietalahti´s coastline is one of the most adorable cafe in Helsinki. If you would fall in love with big cinnamonrolls and a singing grillplace the Regatta is your place to be. Regatta is open every day and is located in a very beautiful seaside spot. Beware that you have cash with you. 

Kommentit

Sanph
Sanph

Regatta on kyllä ihana. Ja syy miksi harmittelen, etten asu Helsingissä ;)

Vinkkipankkiiri
Vinkkipankki

Näin se kyllä on, mutta ainakin se on aina hyvä syy tulla Helsinki retkelle!

Sanph
Sanph

No niinpä! Ja onneksi vierailtavat asuvat ihan siinä Regatan naapurissa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.