RUOKAVINKKI: Soil tuo Espanjan maut laadulla lautaselle
On perjantai ja ihana perjantai onkin sillä ystäväni on varannut pöydän meille ravintolaa Soil:iin Punavuoreen. Fredalla sijaitseva piskuinen ravintola hohkaa kynttilän valoa kadulle ja tulee lämmin fiilis kun tarjoilijat toivottavat rennosti tervetulleeksi. Pöytäpaikkoja ei ole kovin montaa, joten tänne kannattaa varata pöytä etukäteen. Soil on tapas ravintola, mutta sisustuksessa ei ole erityisesti haettu mitään etelän matkaa, lukuunottamatta vessan pikkutauluja lomakuvineen. Lista on helppo lukuinen, vaikkakaan hinnat eivät ole halvimmasta päästä. Nyt odotan laatua.
Aloitamme illan oluilla ja niitä ei talossa ole kuin Moritzia, joka toki kyllä meille maistuu. Ensimmäiseen satsiin tilaamme vähän tapakulttuurista poiketen molemmille omat annokset. Seurani ottaa tartar-pihvin ja minä fritti-mereneläviä. Ja voi, kyllä me olemme tyytyväisiä. Tartar on super herkkua, sillä se on perinteistä poikean tehty aiolin kera, eli aioli on tartar-taikinassa sisällä. todella maukasta. Frittilautanen tuo mieleen viime kesäisen Barcelonan matkat ja ne lämpimät illat. Sopiva suola saa janoiseksi ja olutta lipitetään juttuja pulputtaen.
Seuraavaksi otamme jaettavaksi tomaattileipiä, joka erityisesti katalaanialueella alkupalana tunnetaan. Sen lisäksi otamme marinoidut oliivit, sekä lihalautasen pikkelöidyillä vihanneksilla. Tomaattileipä setti yhdelle on 1,80€. Edullinen se on vaikka ei siinä toki muuta olekaan kuin vaalea leipää ja murskattua tomaatti pisaralla oliiviöljyä. Tämä simppeli makuyhdistelmä on aivan heaven! Näitä päädymme vielä oluen painikkeeksi myöhemmin tilaamaan. Oliivit ovat todella maistuvat, mutta eivät kuitenkaan vedä vertoja espanjan makumatkan muistoille. Lihalajitelma taas on aivan bueno. Törkeän hyvä, ihanan rasvainen chorizo tahna yllättää ja muutkin makkaran saavat tyytyväisenä hymistelemään.
Kokonaisuutena Soil yltää huippu paikalle Suomessa testatuista tapas ravintoloista. Puoliksi jaettu lasku on 38€ per nenä, ja sen tästä mielellään maksaakin. Chorizotahnasta tulen haaveilemaan vielä unissanikin.
ps. Oluenhimoisina meiltä jäi viinit sikseen, joita kuulemma kannattaa Soilissa nostella. Soil nimittäin toimii myös viinien maahantuojana.
Shortly in english:
I really recommend the Soil Wine Room in Punavuori, if you´ll want to have a good quality tapas night. Nice simple atmosphere with lovely staff and extra good chorizo paste in meat plate and mouthwatering tartar!