TAIDEVINKKI: UUE - Virolaista nyky-esitystaidetta Kiasmalla

Vinkkipankki

Naapurimme Viro täyttää tänä vuonna vuorostaan sata vuotta. Mitä tiedämme yleisesti Virosta? Karkeasti pohtien moni suomalainen tietää Viru Valgen, Kalev suklaan ja ehkä vielä valkosipulileivätkin. Vanha kaupunki on tietysti tuttu ja trenditietoiset ovat Kalamajan kaupunginosassakin jo vierailleet. Taiteen kentältä moni on ehkä vieraillut Kumussa, Tallinan Kadriorg puitossa sijaitsevassa nykytaiteenmuseossa, mutta siihen rajoittuu pikainen lista.

Itse vierailen Virossa useasti vuodessa. Pääosin Tallinnassa, mutta on sitä tullut käytyä muuallakin. Olen jopa käynyt oopperassa ja teatterissakin reissuillani. Balettiakin on käyty ihastelemassa, mutta mitä tiedän nyky-esitystaiteen puolen virolaisista tekijöistä? Myönnän, en juuri mitään, siksi olinkin erittäin iloinen, että UUE - festivaali valloittaa Kiasman tällä viikolla.

Ohjelmistossa teatterin ja performanssin lisäksi myös aihetta avaavia seminaareja. Osaan ohjelmista vapaa pääsy! Taiteilijoista mukana mm. Flo KasearuIggy Lond MalborgMaria MetsaluKristina Norman ja  SU—MU.

Lisätietoja:

http://kiasma.fi/esitykset-tapahtumat/uue-virolaisen-nykyesitystaiteen-festivaali/

Kuvat: Iggy Rond Malborgin esityksestä, valokuvaaja Renee Altrov

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.