TAPAHTUMA- ja RUOKAVINKKI: Gastro esitteli kevään ruokatrendit

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen04.jpg

Ilokseni pääsin ravintola-alan ammattilaisille suunnatuille Gastro-messuille vierailemaan. Messut olivat todella hauskat ja näin ruokaintoilijana fiilisteltävää riitti. Myös maistiaisia tarjottiin tiheään tahtiin ja luennot olivat kovatasoisia. Tässä teille koontia eli Vinkkipankkiirin lempparijutut ja tulevan kevään ruokatrendit, joista on hyvä olla kartalla!

1. Hyönteiskokkailu

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen11.jpg

Madventuresin Riku Rantala on kyllä huippu puhuja. Hänen lavakarismansa tuli jälleen kerran todettua loisteliaaksi Gastro messujen Tech-lavalla ja jutut, sekä tietämys vieläkin paremmaksi. Aiheena oli tällä kertaa lihatalouden tulevaisuus ja tulevaisuusnäkymät lisääntyvän hyönteissyönnin osalta. Liha tulee loppumaan maailmasta tulevaisuudessa siltä osin ettei sitä riitä enää kaikille (arviolta 2030-2050) ja proteiinin käyttölähteiksi onkin lähetty etsimään jo vaihtoehtoja. Hyönteiset voivat nyt kuulostaa ällöttävältä, mutta niitä syödään jo monessa maailman kolkassa viikottaisissa aterioissa tietoisesti ja herkkuruokana, vaan ei vielä EU:ssa. EU:ssa ei ole vielä yhtäkään teollisesti hyönteisiä kasvattavaa farmia EU-direktiivien takia, mutta tilanne saattaa jo muuttua tänän vuonna. Kiinnostuneita yrittäjiä löytyy, jotka pistävät homman rullaamaan jos lakia muutetaan. Messuilla myös Topi Kairenius kokkasi hyönteisruokaa ja Vinkkipankkiiri kävi maistamassa paistettuja heinäsirkkoja ja eri hyönteisistä valmistettuja lihapullia. Erityisesti pullat olivat hyviä, aikalailla falafelpyörykän makuisia ja henkisiä. Voisin syödä jatkossakin!

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen12.jpg

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen10.jpg

2. Vegaaninen juusto

Monet ystäväni ovat täysin vegaanisia ja olen välillä juustohirmuna harmitellut heidän menetystä juustojen osalta. Eipä tarvitse enää, sillä nyt Gastrossa esiteltiin täysin vegaanista kasvirasvoista tehtyä Violife-juustoa, mikä oli koostumukseltaankin makua väheksymättä aikas samaa kamaa kuin edamit kaupanhyllyillä. Ehkä tähän kuin vielä saisi briet ja homejuustot, niin voila! Toki monia kokeiluja on ollut, mutta hyviä homejuustoja en ole vegaanisina päässyt vielä maistamaan. Saa vinkata jos tiedät!

3. Klassikot muuttavat muotoa

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen13.jpg

Fazerin lanseeramaana Munkkibaari oli visuaalisesti Gastron herkuin osasto. Isot väripinnat ja jättimunkkiprintit olivat sen verran mässyjä, että vesi herahti kielelle. Munkkibaari päätuotteena oli maistelussa Omar-klassikkokarkista sovelletut Omar-munkit. Toinen klassinen yllättäjä oli Kymppi Mämmi, joka oli päässyt yksittäisannoskokoisiin jätskipaketteihin. Molemmat uutuudet olivat niin makeaa tavaraa, että pieni määrä herkkua kerralla riittää.

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen17.jpg

+

Muut kiinnostavat:

-Laitilan kananmunavalkuaismakkara

-14 tuntia kylmahaudutettu Cold Brew kylmä kahvivirvoke (oikeasti hyvää, ei maistunut pöydälle jääneeltä jäähtyneeltä kahvilta)

-Jyrki Sukulan rohkaisut luottaa omiin ideoihin ja kasvattaa pienestä isommaksi ja myös vinkki siitä, että aina ei tarvitse olla niin suurtaa, että jokin menestyy. Itse pistää omat tavoitteensa. Tavoite voi olla aluksi, vaikka saada yksi kana muniaan hyviä aamiaismunia pöytään.

-Suolaiset jäätelöt ja etenkin todella suolainen kinuski oli namia!

Gastroon ei valitettavasti muu kuin ammattiväki pääse, mutta kannattaa seurata hommaa tänään esim. Vinkkipankin twitterissä @vinkkipankkiiri

http://www.gastro.fi

Kuvat: Verna Kovanen

Gastro_Helsinki_2016_Messukeskus_kuvaaja-Verna-Kovanen09.jpg

MUISTATHAN OSALLISTUA VINKKIPANKIN LEFFALIPPUPAKETTI ARVONTAAN TÄÄLLÄ JA TYKKÄÄMÄLLÄ VINKKIPANKIN FACEBOOK-SIVUSTA OLET MYÖS MUKANA!

 

Muoti Ruoka ja juoma Mieli Trendit