TAPAHTUMAVINKKI: Spesiaalit joulu-shoppailuvinkit viikonlopulle!

Vinkkipankki

Monilla on lahjat ostamatta vielä tässä vaiheessa. Niin kuin on minullakin. Olenkin tässä miettinyt miten voisin hankkia lahjat eettisemmin tai tukien  erityisesti sellaisia tahoja, joita arvostan. Yksi idea tietysti on tukea paikallisia palveluita. Lahjakortti lähiravintolaan tukee ravintolan toimintaa tai vaikka sarjakortti pienelle lähi-joogasalille pitää selän kunnossa ja joogasalin pystyssä. Tavara-lahja voi olla myös ekologinen ja eettinen. Tässä kolme shoppailu-menovinkkiä tälle viikonlopulle, jossa voit tehdä tietoisia lahjaostoksia tukien hyviä arvoja.

1. Iltakirppis Brunossa tänään lauantaina klo 18-22, Alppila

Tänään klo 18-22 järjestetään Konapajan Brunoss iltakirppis. Mikset menisi sinne nauttimaan glögiä ja hankkimaan kierrätys-lahjoja. Esimerkiksi kirjat ovat hyviä lahjoja kierrätettyinäkin ja miksei astiatkin. Jos kirja on kiinnostava lahjan saajalle, hän ei varmasti kyseenalaista oletko hankkinut sen kierrätettynä vai uutena kirjakaupasta.

2. Kuvataideakatemian joulumyyjäiset, la & su

Näistä myyjäisistä mahdollisuus hankkia se persoonallisin lahja. Nuoret taideopiskelijat myyvät teoksiaan ja mahdollisuus tehdä myös hankintoja, joiden arvo mahdollisesti nousee tulevaisuudessa tekijän saadessa nimeä. Onnistunut taidelahja on yksi henkilökohtaisimmista tavoista muistaa ystävää. Myös on hyvä huomioida että toisin kuin taidemaailmassa monesti näissä myyjäisissä rahat menevät täältä ostettaessa suoraan tekijöille ilman välikäsiä. Myyjäiset järjestetään Merimiehenkatu 36 osoitteessa ja sekä lauantaina, että sunnuntaina myydään 11-19 välillä.

3. Lapinlahdessa käsitöitä ja taidetta, la & su

Lapinlahden sairaalan vanha miljöö on yksi kauneimmista kohdista Helsingissä mielestäni. Siellä on kiva vierailla vaikka ihan kahvillakin tai saunomassa. Nyt viikonloppuna kuitenkin Lapinlahden osuuskunta Tilajakamo (joka edistää alueen uutta tulemista taiteen ja luovan tekemisen näyttämönä) järjestää joulumyyjäiset vanhass sairaalassa ja mukana on paljon käsityöläisiä, suunnittelijoita ja pienyrittäjiä. Tiesitkö, että monille käsityöläisille joulun aika on tärkein myyntikausi, jonka tuotoilla eletään yli haastavampien kuukausien?

Ihanaa joulun odotusta ja tiedostavaa lahjashoppailua!

Kuva: Alaia

Kommentoi