VIERASVINKKARI: Teemu Keisteri

Vinkkipankki

Vierasvinkkari-sarja saa nyt jatkoa! Tällä kertaa Vinkkipankkiirin vieraana vinkkejään jakaa viihdetaiteiljaksi itseään tituleeraava Teemu Keisteri.

Teemu Keisteri askeltaa taiteen maaperällä saman aikasesti moneen suuntaan. Hän tekee Ukkeli -sarjakuvahahmoaan, videotaidetta, esiintyy Youtubessa eri performanssihahmoissaan, sekä vetää klubit täyteen milloin omallaan nimellään ja  milloin kätkeytyneenä Windows mies -hahmon taakse. Teemu itse sanoo seikkailevansa naivismin, ite-taiteen, kylähulluuden ja kaupunkilaisen kuvataiteilijan välimaastossa. Teemu on hahmona ilahduttava, kun hänet tapaa ainakin Vinkkipankkiirin suupielet nousevat ylöspäin, vaikka kuinka kurja päivä olisi ollut takana. Todella välitön ja mukava ihminen.

Teemun ukkelitaitessa tunnuslauseita ovat "Why Not" ja "No Rules". Nämä iskulauseet sopivat kuin nakutettu vähän ravistelemaan ujoja suomalaisia. Teemu kertoo, että pyrkii itse elämään ytimekkäiden elämänohjeittensa mukaan ja tekemään taidetta samalla asenteella. Ei kannata pelätä epäonnistumista, vaan rohkeasti yrittää. Why not, nimenomaan! Teemun mielestä onkin tärkeää olla rehellinen itselleen ja taitelleen, niin että taide voi tulla suoraan itsestä ulos sen suurempia seunsuroimatta.

Two men and icehole (long version) from teemu keisteri on Vimeo.

Paljon Teemulla onkin meneillään. Tällä hetkellä hän työstää Mesenaatti.me -joukkorahoitussivun rahoittamana "Ukkeli goes Japan" -Japanin kiertuettaan. Luvassa ainakin kokonainen vaatemallisto Japanin markkinoille. Lisäksi näyttelyä pukkaa ja Keisterin Ukkeleita pääseekin fiilistelemään heti tällä viikolla, sillä torstaina vietetään Kalliossa Kaarlenkadulla Galleria Kalleriassa Ukkeli näyttelyn avajaisia klo 19 eteenpäin. Teemu kertoo myös pienenä ennakkopaljastuksena, että avajasissa nähdään ensiesitys hänestä tehdystä dokumentista. Dokumenttiryhmä on seurannut Teemun elämää yli puoli vuotta.

Mistä sitten näin räiskyvä taiteilija sitten inspiraationsa töihin? Teemu ei ole mikään aamuvirkku, vaan ennemminkin yöeläjä ja maalaa välillä taulujaankin öisin otsalampun valossa. Hänelle tärkeää ovat innoittavat kaverit ja heidän työnsä inspiroivat aina. Teemu seikkailee myös paljon googlessa ja päätyy mitä erikoisempien aiheiden äärelle. Myös kulttielokuvat 70-90-luvuilta inspiroivat. Alppilassa tyttöystävänsä kanssa elävä Teemu kaipaa myös säännöllisesti luontoon ja kokee sen puhdistavana. Hyviä ideoita kumpuaa avantouinnin jälkimainingeissa ja välillä bodatessakin. Kodin Teemu haluaa pitää siistinä, mutta on rakentanut itselleen "Pelle Hermanni - Megamix - Mancave" -miesluolan eli tilan johon voi viedä kaiken mauttoman ja jossa voi luoda musiikkia. Teemulla on ystävänsä kanssa PEU -niminen yhtye.

 

Teemun Vierasvinkkari -vinkeillä pääset Teemun lempiapajille:

1. Nuuksio, Espoo

"Nuuksio on lempipaikkani varsinkin kesäisin ja siellä saa tyhjennettyä mieltä ja rentouduttua. Hynkanlampi on erityisen hieno ja vähän omaksi salapaikaksenikin muodostunut. Kutsun sitä nimellä "Lempilampi"."

 

2. Bodom-järven sauna ja avanto

"Talvi tuntuu paljon helpommalta, kun saa viikottain käydä avantouinnilla. Bodom järven yleissauna on hyvä paikka tähän."

Oittaan saunan aukioloajat:
ma-pe klo 12:00-20:00
la-su klo 12:00-18:00

3.Kaiku, Peräkammari -klubi

"Peräkammarissa on paljon hyviä keikkoja ja parhaimmillaan siellä pääsee tanssiessaan musiikilliseen transsitilaan. Silloin tuntee itsensä nuoreksi ja sekin on minulle tapa rentoutua."

http://clubkaiku.fi/

 

Teemu Keisterin Ukkeliin pääset tutustumaan 22.1. klo19 alkaen Galleria Kalleriassa

Kaarlenkatu, Kallio

Aukioloajat:

23.1.-31.1

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.