Maaomenaa majoneesilla
Raunot, ranet, ranskikset… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ranskalaisten perunoiden kohtalo on Hercule Poirot’n kaltainen: molempien uskotaan olevan ranskasta, vaikka alkuperämaa on tokikin Belgia! Vaikka kotomaassa katselisikin tarkasti hiilareiden perään, kannattaa Brysseliin pistäytyessä ehdottomasti uhmata turvotusta ja käydä kokeilemassa tötteröllinen paikallista herkkua.
Belgialaisten ranskalaisten salaisuus on siinä, että ne paistetaan kahteen kertaan, jolloin ne ovat ihanan rapeita ja toki myös käsittämättömän rasvaisia. Ranskalaisia nautitaan Brysselissä sinisimpukoiden kaveria tai sitten ihan vaan tavallisena nakkikioskikamana kävellessä baarista toiseen. Monet baarit antavat asiakkaidensa tuoda ranskalaiset mukanaan baariin. Ranskalaiset ja bulkkiolut, kuten Jupiler, onkin loistava tapa päättää hortoilu pitkin mukulakivikatuja.
Parhaat ranskalaiset löytyvät Maison Antoinelta Place Jourdanilta. Pyöreän pytingin ympärillä on vaikuttavat jonot jopa alkuillasta. Viereisen Europarlamentin työntekijöiden pitäessä lounastaukoaan jonot kasvavat välillä valtaviksi. Paperitötteröön pakatut ranskalaiset syödään majoneesin kanssa. Yhdestä tötteröstä riittää hyvin evästä kahdellekin ruokailijalle.