Parinmuodostusta parlamentin tyyliin

Oletteko koskaan katsoneet luontofilmejä, joissa pingviinit, hylkeet, lokit, oikeastaan mitkä eläimet tahansa kokoontuvat pienelle luodolle keskelle merta suorittamaan sisäisen kellon käskystä pariutumisriittejä? Brysselissä tuo tuulen pieksämä kallio on Place du Luxembourg, tuttavallisemmin Place du Lux, nykykielessä energiatehokkaasti pelkästään Plux. Se on pieni aukio aivan parlamenttirakennusten vieressä ja sitä reunustaa joukko varsin suomalaishintaisia baareja ja ravintoloita.

Joka torstai aukio täyttyy sadoista, kauniilla säällä tuhansista parlamentin työntekijöistä, jotka tulevat paikalle suoraan töistä, korkokengät ja puvuntakit päällä, parlamentin kulkukortti vielä kaulassa killuen. Baarit myyvät happy hour -hinnoin olutta ja pitkän viikon vääntäneet työntekijät rentoutuvat ja antavat silmän vaeltaa.

Suomalaisesta torstairelailu tuntuu oudolta ajatukselta, onhan perjantai vielä työpäivä. Mutta parlamentissa asia on toisin. Siellä alkuviikon työpäivät ovat reilusti suomalaista pidempiä, mutta perjantaina kotiin lähdetään jo yhden aikaan. Moni suuntaa viikonlopuksi kotimaahansa, joten torstai on ainoa vaihtoehto rilluttelulle. Pluxille suunnistetaan heti työpäivän päätyttyä, eli kuuden ja seitsemän välillä, joten ulkona ei tarvitse olla yötä myöten.

Kuuleman mukaan moni lempi, lyhyempi ja pidempi, on leiskahtanut liekkiin keskellä Pluxin mukulakiviä. Allekirjoittanut on tosin ainakin toistaiseksi tyytynyt ihan vain olueen ja työkavereiden kanssa seurusteluun. Saa nähdä muuttuuko maa jalkojen ala joskus piikiveksi.

suhteet rakkaus tyo
Kommentit (1)
  1. Kaupungin suurin lihatiski Suomeksi sanottuna… Niin ja on siella muitakin kuin instituution tyontekijoita, lobbaus jatkuu Luxilla (en ole kuullut kuin suomalaisten ja parin italialaisen kutsuvan sita Pluxiksi) 😀

    Saan jo kylmia vareita, kun joskus Lux on ainoa paikka, jossa nakee tiettyja kavereita ja joutuu viettamaan aikaa siella. Hrrr….

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *