Tube on Punk!

Vierailimme Vapriikissa Tampereella muutamia kuukausia sitten. Siellä vaikutuin välittömästi Punk-lehtiä ja punk-kulttuuria käsittelevästä näyttelystä. Erityisesti mieltäni vaikutti tämän tapauksen kuvaus näyttelyn seinällä: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000003517181.html. Lyhyesti, toimittajan kirjoitus Sex Pistolsin Suomen tulevasta keikasta sai Lastensuojelun Keskusliiton vuonna 1978 ottamaan kantaa keikan järjestämistä vastaan.

Ottamatta kantaa tapahtuneeseen sinänsä, asia herätti minussa sanoinkuvaamatonta riemua. Vaikka punk karuimmillaan ei vieläkään erityisemmin ole saavuttanut suuren yleisön suosiota (ja ei ole tarkoituskaan hyväksyntää hakea) on se nuorisokulttuurin ilmiönä omaksuttu ja hyväksytty osaksi omituista musiikin genrejen maailmaa. Musiikki, tuo meitä jokapäiväisesti liikuttava, ärsyttävä, tunnelmaan virittävä, muistoihin kuljettava voima ei yleisesti jaetun ajattelun mukaan enää pilaa tai uhkaa nuorisoa tai viattomia lapsia. 

Tämän lisäksi näyttely keskittyi punkin diy-kulttuuriin, itse tekemiseen, luomiseen ja muiden kanssa samat hassut marginaaliset kiinnostuksenkohteet jakavaan luonteeseen.

YouTube-videoiden tekeminen on punk. Odotan aivan malttamattomana, miten suomalainen Youtube-yhteisö kehittyy ja hakeea tulevaisuudessa muotoaan. Odotan uutisointeja ja menneisyyskatsauksia, joissa vuoden 2018 tubettamisen ilmiötä tarkastellaan uuden tiedon valossa. 

 

 

Linkki Vapriikin sivuille: http://vapriikki.fi/nayttelyt/postimuseo-pienlehtia-ja-punkpostia/

Linkki Case Sex Pistolsiin: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/lapsijarjestot-vastustivat-sex-pistolsia

 

suhteet oma-elama musiikki uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *